Birgitta Höglunds fröbröd

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Det här är ett LCHF-recept på fröbröd som är hämtat från Birgitta Höglund. Ett enkelt fröbröd som är helt anpassat för dig som äter LCHF/lowcarb.


Mängd8 Portioner
Förberedelse1 hr 10 minTillagning15 minTotalt1 hr 25 min

 3 Äggvitor
 2,5 dl Halloumi (riven)
 1,5 dl Sesamfrön
 0,5 dl Linfrön
 2 msk Olivolja
 1 krm Havssalt

1

Börja med att vispa upp äggvitorna lätt.

3

Blanda ner övriga ingredienser. Var försiktig med saltet, då osten kan vara rejält salt.

5

Låt smeten svälla i en timme.

7

Forma små bullar med hjälp av sked eller slev. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Det blir 8 större eller 12 mindre bullar av det.

9

Grädda vackert gyllenbruna i 175 grader i cirka 15-20 minuter beroende på storleken.

Ingredienser

 3 Äggvitor
 2,5 dl Halloumi (riven)
 1,5 dl Sesamfrön
 0,5 dl Linfrön
 2 msk Olivolja
 1 krm Havssalt

Instruktioner

1

Börja med att vispa upp äggvitorna lätt.

3

Blanda ner övriga ingredienser. Var försiktig med saltet, då osten kan vara rejält salt.

5

Låt smeten svälla i en timme.

7

Forma små bullar med hjälp av sked eller slev. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Det blir 8 större eller 12 mindre bullar av det.

9

Grädda vackert gyllenbruna i 175 grader i cirka 15-20 minuter beroende på storleken.

Birgitta Höglunds fröbröd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *