Zucchiniraggmunkar

Av LCHF-arkivet    

juni 7, 2016

Klassisk husmanskost är bland det bästa som finns tycker jag och raggmunkar med stekt fläsk, det är verkligen husmanskost.

Dock så innehåller vanliga raggmunkar potatis, men här har du ett LCHF-recept på zucchiniraggmunkar som funkar minst lika bra.

Servera med stekt fläsk/bacon och lite rårörda lingon eller en lättsötad lingonsylt.

Det här receptet ger cirka 8-10 raggmunkar beroende på storlek.

Recept och bild: Matgiken

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

5 Ägg

1,5 dl Grädde 40%

1 dl Vatten

0,5 dl Kokosmjöl

1 tsk Fiberhusk

0,5 tsk Salt

350 g Zucchini

Instruktioner

1Vispa ihop alla ingredienser förutom zucchinin. Låt stå och svälla under tiden du gör nästa steg.

2Skala zucchinin och dela den på mitten. Ta en sked och gröp ur kärnorna. Riv sedan den grovt.

3Krama ur så mycket vätska du kan ur zucchinin och blanda sedan ner den i smeten.

4Stek i rikligt med smör på medelhög värme, använd cirka 0,5 dl smet per raggmunk. Tänk på att de behöver få lite tid i stekpannan så att zucchinin blir genomstekt.

5Förvara gärna de du stekt i ugnen på 100 grader så håller de sig varma under tiden du steker resten.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.