ZucchiniraggmunkarPROVLAGAT 

Zucchiniraggmunkar 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Klassisk husmanskost är bland det bästa som finns tycker jag och raggmunkar med stekt fläsk, det är verkligen husmanskost.

Dock så innehåller vanliga raggmunkar potatis, men här har du ett LCHF-recept på zucchiniraggmunkar som funkar minst lika bra.

Servera med stekt fläsk/bacon och lite rårörda lingon eller en lättsötad lingonsylt.

Det här receptet ger cirka 8-10 raggmunkar beroende på storlek.

Recept och bild: Matgiken

DelaSparaDelaBigOven

Zucchiniraggmunkar 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min

 5 Ägg
 1,5 dl Grädde 40%
 1 dl Vatten
 0,5 tsk Salt
 350 g Zucchini

1

Vispa ihop alla ingredienser förutom zucchinin. Låt stå och svälla under tiden du gör nästa steg.

3

Skala zucchinin och dela den på mitten. Ta en sked och gröp ur kärnorna. Riv sedan den grovt.

5

Krama ur så mycket vätska du kan ur zucchinin och blanda sedan ner den i smeten.

7

Stek i rikligt med smör på medelhög värme, använd cirka 0,5 dl smet per raggmunk. Tänk på att de behöver få lite tid i stekpannan så att zucchinin blir genomstekt.

9

Förvara gärna de du stekt i ugnen på 100 grader så håller de sig varma under tiden du steker resten.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 5 Ägg
 1,5 dl Grädde 40%
 1 dl Vatten
 0,5 tsk Salt
 350 g Zucchini

Instruktioner

1

Vispa ihop alla ingredienser förutom zucchinin. Låt stå och svälla under tiden du gör nästa steg.

3

Skala zucchinin och dela den på mitten. Ta en sked och gröp ur kärnorna. Riv sedan den grovt.

5

Krama ur så mycket vätska du kan ur zucchinin och blanda sedan ner den i smeten.

7

Stek i rikligt med smör på medelhög värme, använd cirka 0,5 dl smet per raggmunk. Tänk på att de behöver få lite tid i stekpannan så att zucchinin blir genomstekt.

9

Förvara gärna de du stekt i ugnen på 100 grader så håller de sig varma under tiden du steker resten.

ZucchiniraggmunkarPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.