3 fantastiska vitkålssallader du måste testa!

Har du slut på idéer om vad du kan göra med all vitkål? Det är lätt hänt, speciellt under vitkålssäsongen när den ljuvliga, krispiga kålen är extra billig. I så fall kan jag varmt rekommendera en god vitkålssallad och som tur är så har jag flera god recept på min sajt. Vad sägs till exempel om att göra en pizzasallad eller en krämig coleslaw?

Vitkålen blir extra billig på hösten och det gör att laga allt från kålpudding och kåldolmar till kålsoppa. Men det är något visst med en krispig vitkålssallad som du kan ha som tillbehör till maten. Alla sallader i den här artikeln är enkla att slänga ihop och de innehåller dessutom ingredienser som de flesta redan har hemma.

Vitkål är riktigt bra för din hälsa. Kålen innehåller bland annat en stor mängd vitaminer och mineraler, bland annat kalcium, järn och C-vitamin. Dessutom stärker den ditt immunförsvar och har positiva effekter på din tarmflora. Kan det bli bättre än så? Här kommer mina tre favoritrecept på vitkålssallad.

1. Coleslaw

Coleslaw - Ett supergott och lätt recept!
Coleslaw

Att mitt första recepttips är en coleslaw kanske inte kommer som någon överraskning. Kan det bli mer LCHF än så här? Den här salladen innehåller inte bara nyttig vitkål, utan den innehåller dessutom fet majonnäs och smetana som höjer fetthalten i din måltid.

Om du vill lyxa till det lite extra kan du använda en hemslagen majonnäs, men även en färdigköpt går bra. Jag använder lite rödlök och ingefära i mitt LCHF-recept på coleslaw. Det ger en hemlig touch som verkligen tar salladen till nya nivåer. Den här salladen kan du servera till goda grillade köttbitar eller varför inte klassiska hamburgare.

2. Treveckorssallad

treveckorssallad
Treveckorssallad

Om du vill satsa på en extra nyttig vitkålssallad, då vill jag gärna tipsa dig om mitt recept på treveckorssallad. Du känner säkert igen det här receptet. Det är nämligen en klassisk råkostsallad som står sig länge i kylen. Det här receptet är dock extra LCHF-vänligt eftersom det inte innehåller något socker.

Ingredienslistan i den här treveckorssalladen är lång, men smakerna som bildas är så otroligt goda att du absolut inte får missa den. Du kan dessutom göra en stor sats och salladen håller länge i kylskåpet.

Vitkål, morot, paprika, kålrabbi, vitlök, örtsalt, oregano och basilika är bara några av ingredienserna i den här underbart goda salladen. Receptet består av hela 20 portioner!

3. Pizzasallad

pizzasallad
Pizzasallad

Kan man göra en otroligt god pizzasallad utan en massa socker i? Ja, det går absolut bra! I mitt recept på pizzasallad finns det varken socker eller någon annan form utav sötning och den är otroligt god. Varför inte göra en god hembakt pizza på LCHF-botten och servera till pizzasalladen?

Receptet innehåller bland annat vitkål, italiensk salladskrydda, ättika och oregano. Allt du behöver göra är att strimla vitkålen, koka ihop dressingen och sedan blanda ihop allt i en enda god röra. Genom att mosa vitkålen så blir salladen extra mjuk och härlig. När du har testat den här vitkålssalladen kommer du aldrig mer att vilja köpa en färdiggjord sallad. Det bästa av allt är att du kan göra en stor sats och äta under flera dagar.

Summering av alla smaskiga vitkålssallader

Om du klickar dig runt här på LCHF-arkivet så kommer du att stöta på mängder med goda recept som är LCHF-vänliga. Men vad ska man egentligen servera till alla maträtter? Ibland kan det vara gott att servera något friskt och fräscht som kontrast och komplement till allt gräddigt, smörigt och såsigt.

Det är inte alla som vill klicka sig runt och bli inspirerad av alla recept, därför bestämde jag mig för att samla de bästa recepten på vitkålssallad i den här artikeln. För visst kan vi alla behöva lite inspiration ibland?

Alla sallader har simpla ingredienser som de flesta redan har hemma. På min topp 3-lista har jag samlat ihop olika sorters sallader. En är krämig, en är krispig och en är extra fräsch. Något som alla har gemensamt är att de har rejält med smak och att de alla kompletterar många goda måltider. Jag hoppas att du hittar din nya favorit bland alla dessa sallader. Kanske blir du till och med inspirerad till att själv experimentera fram en god LCHF-vänlig vitkålssallad i köket?