5 goda och enkla falukorvsrecept som alla gillar!

Är du på jakt efter ett nytt gott falukorvsrecept så har du kommit helt rätt! Läs vidare så får du lite goda tips.

Brukar du också stå och titta på den där falukorvsringen som du handlat och funderar på vad du ska göra med den? Ja, det har även jag gjort ett antal gånger och det är så tråkigt att bara skiva och steka den.

Men, här kommer tips på fem fantastiskt goda recept med falukorv som hela familjen kommer att älska och framförallt så kommer du inte behöva äta stekt falukorv lika ofta.

Många av recepten som jag tipsar om kommer även att funka toppen att ha som matlåda dagen efter, vilket alltid uppskattas.

Korv Stroganoff - Ett supergott recept på en klassisk rätt.
Korv Stroganoff

1. Korv Stroganoff

Korv Stroganoff är klassikern som alla nog har ätit innan man hunnit bli vuxen. En klassiker som nog får räknas in bland det absolut populäraste falukorvsreceptet.

Det kan även vara ett recept som alltid går hem hos barn.

I min variant så har jag med lite ingredienser som du kanske aldrig testat, men som höjer smakerna rejält.

Normalt sett kanske man serverar en korv stroganoff med ris, pasta eller potatis, men inget av det funkar så bra inom lchf.

Men, då kan man istället servera lite blomkålsris eller smörstekt strimlad vitkål, det passar jättebra till!

Testa mer än gärna!

Här hittar du receptet: Korv Stroganoff

Salsakryddad falukorv
Salsagratinerad falukorv

2. Salsagratinerad falukorv

Ok, tänk dig tacos som möter en hederlig fin falukorv. Låter det konstigt? Ja, men jag lovar att det kommer smaka otroligt gott.

Just detta recept hittade jag på när jag hade en falukorv hemma och barnen inte ville ha vanlig stekt falukorv. Jag klurade lite på vad som dom tycker om normalt sett och tacos är alltid omtyckt, så jag hämtade smaker från det.

Detta blir alltså en falukorvsgratäng som är riktigt krämig och god i smaken.

Följer man receptet till punkt och pricka så är det en barnvänlig variant med väldigt lite hetta, så tycker du om stark mat kan du absolut tänka på att tillsätta lite mer hetta i form av sambal oelek eller liknande.

Receptet finns här: Salsagratinerad falukorv

Falukorv Caprese - Ett otroligt gott recept med falukorv för dig som vill testa något nytt.
Falukorv Caprese

3. Falukorv Caprese

Falukorv Caprese är ett av de recept på LCHF-arkivet som är absolut populärast.

Även detta är en gratäng men med härliga smaker från Italien som hämtar inspiration från en hederlig tomatsallad, Insalata Caprese som har underbara smaker från tomat och basilika.

Det här är ett sånt falukorvsrecept som blir så gott och lite lyxigt att det till och med skulle passa som ett finare middagstips om man så vill.

Det som är härligt med ett recept som detta är att om du inte har basilika hemma, då kan du ta någon annan örtkrydda istället. Oregano är till exempel otroligt gott tillsammans med mozzarella.

Här finns receptet: Falukorv Caprese

Falukorv i ugn
Falukorv i ugn

4. Falukorv i ugn

Nu snackar vi en klassiker av stora mått. Hur många är det inte som har lagat falukorv i ugn?

Detta är en sådan maträtt som nog återfinns i repertoaren hos väldigt många familjer och varför inte, det är ju otroligt gott.

Om man frågar olika personer på gatan om ett recept på falukorv så tror jag att väldigt många kommer att säga ugnsstekt falukorv, eller korv stroganoff kanske.

När jag äter falukorv i ugn, då brukar jag göra ett supergott blomkålsmos till istället för potatismos, sen vill jag gärna ha en god stark senap till och en klick ketchup.

Här hittar du receptet: Ugnsstekt falukorv

Korvsoppa
Korvsoppa

5. Korvsoppa

Vi avslutar de här tipsen på falukorvsrecept med en härligt god och mättande korvsoppa.

Denna soppan har underbart mjuka och fina smaker med en härlig ton av kryddpeppar i den krämiga skyn.

Det som är absolut bäst med den här soppan, det är att du kan välja att använda de grönsaker som du har hemma, det är bara att byta ut och kanske göra slut på sånt som börjar bli dåligt.

När du gör den här korvsoppan, då kommer du garanterat mätta många hungriga magar dessutom då den kommer att ge många portioner.

Ska man vara helt ärlig dessutom så är den absolut godast dagen efter när alla smaker har fått dra in helt.

Receptet hittar du här: Korvsoppa

Avslutningsvis

Jag hoppas att du gillar dessa recepttips på goda falukorvsrecept. Det finns något för alla skulle jag säga och vill du hitta mer inspiration så kan du spana in alla mina korvrecept.

En sak som man kan tänka på när det gäller falukorv, det är att välja en korv med så hög kötthalt som möjligt. Det finns riktigt gott om olika korvsorter i butiken och tyvärr väldigt många som knappt innehåller kött utan mer en massa tillsatser.

Så, vill du ha en korv som är så bra som möjligt för dig som äter lchf så ska du leta efter falukorv med så hög kötthalt som möjligt.