Hoppa till innehåll
Open navigation

5 goda recept på sallad till grillat

Har du också tröttnat på tunga och kolhydratrika tillbehör till grillningen, men har svårt att hitta alternativ? Då ska du ta del av mina nyttiga sallader inför grillsäsongen. Jag har listat 5 fräscha varianter av sallad till grillat, som gör hela grillkvällen lättare och mindre stabbig.  Det är bara att kombinera med en härlig råvara till grillen, så får du en LCHF-vänlig festmåltid – utan att kompromissa med smak eller mättnad. Oavsett om du föredrar kött, fisk, fågel, eller grönt på grillen, hittar du en...
5 goda recept på sallad till grillat

Har du också tröttnat på tunga och kolhydratrika tillbehör till grillningen, men har svårt att hitta alternativ? Då ska du ta del av mina nyttiga sallader inför grillsäsongen. Jag har listat 5 fräscha varianter av sallad till grillat, som gör hela grillkvällen lättare och mindre stabbig. 

Det är bara att kombinera med en härlig råvara till grillen, så får du en LCHF-vänlig festmåltid – utan att kompromissa med smak eller mättnad. Oavsett om du föredrar kött, fisk, fågel, eller grönt på grillen, hittar du en perfekt sallad till grillat bland mina tips. 

Grillmenyn måste faktiskt inte bestå av potatis, pommes, klyftisar, baguette eller pasta – tillbehör som sväller i magen och lätt framkallar matkoma. Välj i stället någon av mina smakrika sallader till grillat, som ger en fräsch balans till maten utan att det glykemiska indexet skjuter i höjden.

Här kommer hela listan av sallad till grillat!

1. Falsk potatissallad (LCHF-potatissallad)

Falsk potatissallad (LCHF-potatissallad)
Falsk potatissallad (LCHF-potatissallad)

För många semesterfirare är sommaren mer eller mindre synonym med en god potatissallad. Det är en klassisk sallad till grillat, som få kan vara utan. Om du är en av dem och samtidigt vill undvika kolhydrater i möjligaste mån, har jag rätt recept för dig. 

Du får allt som den klassiska potatissalladen erbjuder, men slipper den kolhydratstunga potatisen. Nyckeln är att byta ut potatis mot zucchini, som i tärnad form påminner om potatis i konsistensen. 

Zucchinin är också neutral i smaken och gifter sig perfekt med salladens övriga innehåll. Med en falsk potatissallad på grillmenyn lurar du även den mest inbitna potatissallads- konnässören – samtidigt som mängden kolhydrater kommer ner till bara 3 g per 100. 

Receptet hittar du här: Falsk potatissallad

2. Coleslaw

Coleslaw - Ett otroligt gott lchf-recept!
Coleslaw

Få tillbehör får det att vattnas i munnen lika mycket som en fräsch coleslaw. Det är enligt mig en ultimat sallad till grillat, som bidrar med en krispig, syrlig och krämig smaksensation. 

Håller du med? Då har jag ett svårslaget recept på coleslaw, där vitkålens och morotens fräschhet är i perfekt balans med en smaskig majonnäs. Fettet ger god energi medan stärkelsen hålls på låga nivåer, i stället för tomma och torra kolhydrater. 

Du kan antingen göra din egen majonnäs till coleslaw och imponera på släkt och vänner, eller köpa en god variant i butik. Kombinera med en saftig köttbit och gör grillningen till en riktig LCHF-fest! 

Mitt recept hittar du här: Coleslaw

3. Krämig blomkålssallad

Krämig blomkålssallad
Krämig blomkålssallad

För att orka med en härlig grillkväll med långa, ljusa timmar är viktigt att stå sig ordentligt efter maten. Det gäller särskilt dig som äter enligt LCHF och letar efter mättande alternativ till kolhydrater. 

Vad sägs om en krämig blomkålssallad, som mättar magen utan onödig stärkelse? Med blomkål, yoghurt, majonnäs och mycket mer, får du en smakrik sallad till grillat – ett perfekt substitut till den klassiska potatissalladen. 

Vad du än lägger på grillen kommer min krämiga blomkålssallad förgylla måltiden. Allt med blomkål al dente, för en krispig smakupplevelse i perfekt mix av fett, syra och krydda. Det finns risk att den kommer gå åt, så gör en stor sats!

Länk till receptet: Krämig blomkålssallad

4. Tomat och mozzarellasallad

Tomat och mozzarellasallad
Tomat och mozzarellasallad

Det allra fräschaste tipset till grillat är tveklöst min tomat och mozzarellasallad. Den är mycket lättlagad och passar lika bra till förrätt som sallad till grillat. Du slipper kolhydraterna och får en rätt som kommer att älskas av de allra flesta kring middagsbordet. 

Tomat och mozzarellasallad är en riktig sommarklassiker, som med fördel tillagas på mogna tomater och en krämig buffelmozzarella. En varm sommarkväll är precis rätt tidpunkt och du behöver knappast hålla inne med mängden. 

Eftersom salladen innehåller få ingredienser är det viktigt med rätt avvägning, så att ingen smak blir för dominant. Servera direkt för att behålla fräschheten!

Här finns receptet: Tomat- och mozzarellasallad

5. Krämig broccolisallad

Krämig Broccolisallad
Krämig Broccolisallad

Rätt tillagat är broccoli en fantastisk ingrediens, som mättar med mycket låga mängder kolhydrater. En krämig broccolisallad är därför perfekt för LCHF och likaså som sallad till grillat. 

Salladen ersätter både potatis och grönsallad utan problem och funkar utmärkt till allt från kött och korv till kyckling och fisk. En stor fördel med min broccolisallad är att den gärna får stå och dra sig innan servering. Efter ett par dagar i kylen kommer smakerna fram ännu bättre! 

Tänk bara på att strö över salladens solrosfrön först när maten står på bordet, så att de inte blir för degiga. När solrosfröna har sitt härliga tuggmotstånd bevarat lyfter de varje sallad till grillat till nya höjder.  

Här finns receptet: Krämig broccolisallad

Summering av våra spännande tips på sallad till grillat

När du nu tagit del av mina sallader till grillat hoppas jag att något av tipsen faller dig i smaken. Här finns något för både grillunch och grillmiddag – från lättare tomat och mozzarellasallad till kraftigare alternativ till potatissalladen. Ingen mer pompa till biffen. Allt för att du ska bli mätt utan att fylla magen med tomma kolhydrater.

Målet är att du ska kunna njuta fullt ut av grillningen och samtidigt hålla LCHF-dieten på topp. Listan har tagits fram för att även passa dig som älskar att grilla året runt. Väljer du ett lättare tillbehör finns alltid utrymme för lite mer protein på grillen, tillsammans med en smakrik sås. Hur låter bearnaisesås, aioli, srirachamajonnäs eller chimichurri? Experimentera gärna med mina recept, för att hitta just din perfekta sallad till grillat. Det finns ingen anledning att hålla sig till enbart ett alternativ. Ju fler rätter på matbordet, desto större grillfest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *