Bästa sillen för dig som äter LCHF eller keto.
Ja, till jul, påsk och midsommar så ska det självklart ätas sill, det är ju en hederlig svensk tradition. Tyvärr så är det väldigt många som äter lchf som väljer att antingen stå över sillen eller kanske som de flest, väljer att avstå från lchf istället och fuska med lite sill och potatis.Jag tycker ju inte att man alls behöver avvika från sitt fantastiska kostval bara för att det inte går att hitta bra sillsorter som inte innehåller massor av socker. Lösningen - Gör egen...

Ja, till jul, påsk och midsommar så ska det självklart ätas sill, det är ju en hederlig svensk tradition.
Tyvärr så är det väldigt många som äter lchf som väljer att
antingen stå över sillen eller kanske som de flest, väljer att
avstå från lchf istället och fuska med lite sill och potatis.
Jag tycker ju inte att man alls behöver avvika från sitt
fantastiska kostval bara för att det inte går att hitta bra
sillsorter som inte innehåller massor av socker.
Lösningen – Gör egen sill
Ja, att göra din egna sill, det är ju lösningen som gör att du kan äta god hemlagad sill som innehåller minimalt med socker. Dessutom så är det ju så mycket godare med egen hemgjord sill än att köpa de färdiga sorter som finns i affären som oftast är så otroligt söta i smaken.
För att kunna göra din egna sill så måste du till att börja med göra den inlagda sillen, när du väl har gjort den, då använder du den för att lägga in i olika såser om det är vitlökssill, senapssill eller några andra goda inläggningar.
Sockerfri inläggningssill – Bästa början
Att göra din egna inläggningssill är det som är den absolut bästa början och denna bör du göra cirka en vecka före det att du ska äta din sill. Då hinner den först dra in alla smaker, men sen så hinner du även att göra själva smaksättningen och låta sillen gotta sig där någon dag.
Att göra egen inläggningssill är inte alls svårt och istället för socker så använder vi vanlig sötning.
Här hittar du mitt recept på sockerfri inläggningssill.

Olika smaksättningar på sill
Det finns ju ett hav av olika smaksättningar på sill och detta är ju en smaksak vad man tycker om. Vissa älskar senapssill, eller löksill, eller varför inte skärgårdssill. Ja, det är helt upp till dig vad du vill göra för sill.
Här listar jag några av mina favoriter:

Den här citrussillen är ett måste till påsk och midsommar tycker jag. En otroligt god och fräsch sill.
Birgittas otroligt enkla men goda vitlöksill. Passar fint på alla sillbord tycker jag.


Det här är en sån sill som man antingen älskar eller så avskyr man den, men jag tycker att det är en rätt så spännande sill.
Ja, gubbröra är väl ett sånt där måste att göra till påsk och
midsommar. Den här är helt anpassad till lchf med zucchini istället
för potatis.
Men, den kommer smaka precis lika gott ändå!


Currysill måste ju vara en av de mer klassiska sillarna som jag
tycker är otroligt god.
Här hittar du ett superenkelt men gott recept.
Ramslökssill är en sill som flörtar lite med vitlökssillen men har en mycket mildare smak. En otroligt god sill som jag gärna äter varje gång det bjuds på sill.


Skärgårdssillen är nog den sill som jag skulle vilja förknippa mest med midsommar. Men, jag kan även tänka mig att äta den på julbordet bara för att den är så otroligt god!
Matjesmousse är ju hur lyxigt som helst att ha på sillbordet, eller att äta som en egen förrätt.
Inte alls så svårt att göra som man kanske kan tro.
Testa, du kommer inte ångra dig!


Senapssill är en klassiker som återfinns på alla högtider och bufféer.
Detta är ett recept som inte är riktigt lika söt i smaken som den man köper i butik, ett lite bättre LCHF-val.
Var köper man sill som är sockerfri???
Det står ju tydligt i inlägget… Man gör sin egen inlagda sill och sedan gör man egna inläggningar till den.