Hoppa till innehåll
Open navigation

Dijonsenap

Dijonsenap är en typ av senap som har sitt ursprung i den franska staden Dijon och är gjord av en kombination av vitt vin, vinäger och kryddor. Den har en distinkt smak som skiljer den från andra typer av senap. Det används vanligtvis för dressingar, såser, marinader och som krydda för smörgåsar eller hamburgare. Dess smak kan variera från mild till kryddig beroende på vilken typ av senapsfrö som används vid beredningen. Dijonsenap finns i de flesta livsmedelsbutiker och finns i olika varianter som slät,...

Dijonsenap är en typ av senap som har sitt ursprung i den franska staden Dijon och är gjord av en kombination av vitt vin, vinäger och kryddor. Den har en distinkt smak som skiljer den från andra typer av senap. Det används vanligtvis för dressingar, såser, marinader och som krydda för smörgåsar eller hamburgare.

Dess smak kan variera från mild till kryddig beroende på vilken typ av senapsfrö som används vid beredningen. Dijonsenap finns i de flesta livsmedelsbutiker och finns i olika varianter som slät, grovmalen eller honungssenap.

Dijonsenap på tre sätt
Dijonsenap på tre sätt

Dijonsenap är en mångsidig krydda som kan användas på en mängd olika sätt. Den har en unik smak som gör den till en idealisk ingrediens för många rätter, från sallader och smörgåsar till såser och marinader. Det har också många hälsofördelar, inklusive dess höga nivåer av antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper.

Näringsinnehåll per 100 g

Energi 665 kJ / 160kcal
Fett 11 g
Kolhydrater 2,9 g
Protein 7,3 g
Salt 5,5 g
Fibrer 4,6 g

Köp dijonsenap

Dijonsenap finns i precis alla matvarubutiker på samma sektion som andra senapssorter, men det finns även en del onlinebutiker som har dijonsenap i sortimentet.

Nedan så listar jag lite olika märken och de bästa priserna i onlinebutiker.

Dijonsenap | LCHF-arkivet

Dijonsenap

Varumärke: Kung Markatta
Mängd: 200 g
Ekologiskt: Ja

Last updated: 2024-04-07 22:39:07
Dijonsenap | LCHF-arkivet

Dijonsenap

Varumärke: Emile Noël
Mängd: 200 g
Ekologiskt: Ja

Last updated: 2024-04-07 22:39:23
Dijonsenap | LCHF-arkivet

Dijonsenap

Varumärke: Urtekram
Mängd: 200 g
Ekologiskt: Ja

Last updated: 2024-04-07 22:39:37

Recept med dijonsenap

Dijonsenap använder jag rätt ofta i matlagningen. Det är en underbar smaksättare och dyker därmed upp lite här och var i mina recept.

Här hittar du några av mina favoritrecept med dijonsenap i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *