Gelatinpulver

ANNONS

(Inlägget innehåller annonslänkar till olika webbutiker. Det innebär att varje köp som görs via någon av länkarna genererar en provision till LCHF-arkivet. Detta kostar inte dig något extra.)

Gelatinpulver är ett proteinrikt pulver som bildar en geléaktig konsistens på mat.

En tsk gelatinpulver motsvarar 2 gelatinblad.

Viktigt att tänka på med gelatinpulver är att det måste värmas upp i vätska för att lösas upp helt. När det sedan kallnar, så stelnar det och bildar en gelé.

Gelatinpulver

Pure Gelatin

TillverkareNyttoteket
Mängd: 500 g
Pris (ca.): 190:-


Nyttotekets gelatinpulver är det enda jag använder. Hög kvalitet och kommer från gräsbetande djur.

Näringsvärde per 100 g

  • Protein 86 g  
  • Kolhydrater 0 g   
    • varav sockerarter 0 g  
  • Fett 0 g
  • Fiber 0 g
  • Salt 0,2 g

Recept som du kan göra med gelatinpulver.

Här är några tips på recept som innehåller gelatin.

Mums-Mums
Mums-Mums
Citron- och hallonpannacotta
Citron- och hallonpannacotta
Matjesmousse – LCHF
Matjesmousse – LCHF
Cheesecake med blåbärsspegel
Cheesecake med blåbärsspegel