Guarkärnmjöl

Guarkärnmjöl är en produkt som tillverkas av frön från guarväxten Camopsis tetragonolobas. Guarnkärnmjöl är en helt naturlig produkt, som är populärt inom LCHF för dess låga kolhydratinnehåll, med egenskaper likt gluten. 

Man använder gärna guarkärnmjöl i glass för att ge glassen en annan viskositet och en lite mer ”seg” konsistens.

Man kan då räkna med cirka 2-3 gram per liter glassmet.

Guarkärnmjöl
Guarkärnmjöl
ANNONS

Guarkärnmjöl kallas även guargummi och är ett stabiliseringsmedel och förtjockningsmedel. Det används bland annat inom bakning och redning av soppor, såser och grytor. Fördelen med guarkärnmjöl eller guargummi är det är glutenfritt, vilket lämpar sig för glutenkänsliga och allergiker. Det är alltså perfekt att använda istället för gluten för bakning, tillsammans med ett glutenfritt mjöl.

Det har en otroligt bra förmåga att binda vätska, vilket gör att det är otroligt drygt. En påse guarkärnmjöl som du kan köpa längre ner räcker riktigt länge.

Näringsinnehåll per 100 g

Energi kJ 87 kJ
Energi kcal 20  kcal
Fett 0 g
Fiber 0 g
Kolhydrater 6 g
Protein 0 g

Viktigt! Om du är allergisk mot ärt- och baljväxter, exempelvis jordnötter och bönor, bör du undvika guarkärnmjöl. Det kan ge en allergisk reaktion.

Köp guarkärnmjöl

Guarkärnmjöl hittar du i stort sett bara online än så länge, men det finns i ett flertal butiker och även några olika varumärken.

Nedan så hittar du bästa pris på

Guarkärnmjöl

Guar gum – Guarkärnmjöl

Varumärke: Rawfoodshop
Mängd: 125 g
Ekologiskt: Ja

Guarkärnmjöl

Guarkärnmjöl

Varumärke: Mother earth
Mängd: 125 g
Ekologiskt: Ja

Guarkärnmjöl

Guarmjöl

Varumärke: Crearome
Mängd: 100 g
Ekologiskt: Ja

Recept med guarkärnmjöl

Här hittar du några recept där jag har använt guarkärnmjöl som ingrediens.