Hoppa till innehåll
Open navigation

Ha en “fondpåse” i frysen

När det kommer till riktigt mat som är en stor och viktig bit inom LCHF så finns det nog inte mycket som är mer riktigt och genuint än att koka sin egen fond. Det är kanske inget man gör varje vecka om man inte jobbar på restaurang, men kanske någon gång varannan månad, och vet du vad, det smakar sååååå gott! En sak som jag lärde mig när jag jobbade som kock, det var att man slängde alla rester och stumpar av grönsaker och kött...
Ha en “fondpåse” i frysen

När det kommer till riktigt mat som är en stor och viktig bit inom LCHF så finns det nog inte mycket som är mer riktigt och genuint än att koka sin egen fond.

Det är kanske inget man gör varje vecka om man inte jobbar på restaurang, men kanske någon gång varannan månad, och vet du vad, det smakar sååååå gott!

En sak som jag lärde mig när jag jobbade som kock, det var att man slängde alla rester och stumpar av grönsaker och kött i fondgrytan, för den blev bara godare av det. Ofta har man en stor gryta på restauranger med fond som kokar, och då kan man göra det. Hemma har man kanske inte det, men det är väldigt dumt att slänga alla stumpar av tomater, lök, persiljestjälkar, morotsstumpar och vidare för de kan man använda i sin fond när man väl ska koka den.

Jag har en “fondpåse” i frysen där jag stoppar alla paryrer (köttrens), tomatrester, lökrester och egentligen allt som man kan ha i en fond. När det sen är dags att göra fond, då tar jag fram min a”fondpåse” och häller i det i fonden.

Mer smak, mindre svinn. Bara win win!

Så, sätt igång och börja spara i din egen “fondpåse” du med och sen gör du din egen fond någon dag i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *