Julbak & godis – Mina lchf-favoriter

Till julen så hör det till att man ska baka en massa goda saker och jag tycker inte att det skall vara något man behöver undvika även om man äter lchf. Det finns massor av goda bakverk man kan göra.

Här listar jag mina favoriter och den här sidan kommer troligen att fyllas på allt eftersom jag testar nya recept.

Matgikens mjuka pepparkaka

Julbak & godis – Mina lchf-favoriter
När det kommer till juletider så kan det vara riktigt gott med en julig kaka till kaffet/glöggen/teet. Det här receptet från Matgiken på mjuk LCHF-pepparkaka är perfekt att baka i så fall. Gott och väldigt enkelt att göra, dessutom så funkar den fint att frysa in i bitar och plocka fram när man vill ha en liten kaka till fikat.

Saffransmuffins

Julbak & godis – Mina lchf-favoriter
Ett recept som jag snappade upp i en av Facebookgrupperna och det visade sig vara ett av de absolut mest omtyckta julrecepten på min sida. Goda och saftiga muffins med härlig smak av saffran.

Mandelmusslor

Julbak & godis – Mina lchf-favoriter
En klassiker till jul är att äta mandelmusslor med vispad grädde och sylt/bär på. Här kommer ett LCHF-recept på mandelmusslor från Birgitta Höglund som är kanongott! Testa att variera dig med vilken typ av bär du har på. Hjortron, hallon, blåbär, smultron, jordgubbar. Det mesta funkar och det är upp till dig själv som LCHF-are att avgöra vad som funkar för dig.

Sannas vörtbröd

Julbak & godis – Mina lchf-favoriter
Vörtbröd är ett måste för mig till julskinkan. Här är ett recept på vörtbröd som är baserad på det otroligt populära brödet från Sanna. Här gör du även egen vörtkrydda då den man köper innehåller spannmål.

Apelsintryfflar

Julbak & godis – Mina lchf-favoriter
Till jul kan det vara gott att ha lite olika chokladtryfflar till kaffet. Det här LCHF-receptet är på apelsintryffel och funkar att äta någon ibland om man vill unna sig något gott till kaffet. Det är viktigt att du använder dig av en bra kvalitetschoklad som har minst 70% kakaohalt. Du kan få ut ungefär 20 stycken tryfflar av detta receptet, beroende på hur stora du gör. Använd ekologisk apelsin, då en ickeekologisk innehåller väldigt mycket gifter i skalet.

Chokladfudge

Julbak & godis – Mina lchf-favoriter
Chokladfudge kan man smaksätta nästan hur man vill. Innehåller ingen sötning förutom det som redan finns i chokladen.
Gott och enkelt att göra.

Ännu fler recept på sötsaker och även julmat hittar du på denna sida: Julmat och annat gott till högtider