Hoppa till innehåll
Open navigation

Köttfärs

Köttfärs är ett fundament i svensk matlagning och görs på många olika köttsorter. Till exempel nöt, vilt, fläsk, kyckling och blandad färs. Ju magrare färs, desto större möjlighet till feta tillsatser för att få tillräckligt mycket fett inom LCHF. Mager köttfärs såsom vilt eller nöt behöver även fett för att smakerna ska komma fram ordentligt. Annars kan köttet annars bli lite torrt. Därför rekommenderas ofta blandfärs i många recept, med både fläsk och nöt.  Nymalen köttfärs Den absolut bästa köttfärsen är den som är nymalen....
Köttfärs

Köttfärs är ett fundament i svensk matlagning och görs på många olika köttsorter. Till exempel nöt, vilt, fläsk, kyckling och blandad färs. Ju magrare färs, desto större möjlighet till feta tillsatser för att få tillräckligt mycket fett inom LCHF.

Mager köttfärs såsom vilt eller nöt behöver även fett för att smakerna ska komma fram ordentligt. Annars kan köttet annars bli lite torrt. Därför rekommenderas ofta blandfärs i många recept, med både fläsk och nöt. 

7 lättlagade och goda köttfärsrecept som hela familjen älskar
Nymalen köttfärs

Den absolut bästa köttfärsen är den som är nymalen. Detta beror i stor del på att köttfärs har en rätt kort förbrukningstid och därför håller absolut högst kvalitet som nymalen.

I många bättre butiker med egen köttavdelning kan du få nymalen köttfärs om du frågar, annars är ett alternativ att mala själv hemma.

En köttkvarn är ett måste att ha hemma i så fall och det finns i många olika utföranden.

Näringsinnehåll per 100 g

Näringsinnehåll för köttfärs finns ej då köttfärs är ett samlingsnamn för många olika färser.

Recept med köttfärs

Det finns ett stort urval av köttfärsrecept på LCHF-arkivet. Allt från blandfärs, till älg och kycklingfärs. Här är ett axplock av goda recept du kan testa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *