LCHF-arkivet testar PurePasta

Jag fick möjligheten att testa lite produkter från PurePasta. Här följer min recension av deras produkter.

Vad är PurePasta?

PurePasta är ett företag som finns i Skåne. De har valt att arbeta med produkter som är anpassade för de som inte vill äta så mycket kolhydrater, vilket då passar LCHF väldigt bra.

De produkter som de har är tre varianter på tillbehör gjorda av konjakglucomannan som är ett mjöl som utvinns av konjakroten. Det är naturligt glutenfritt och innehåller väldigt lite kolhydrater.

Dessa produkter brukar även gå under namnet shiratakiprodukter.

Produkterna

Purepasta har tre olika varianter av sin “pasta”, nämligen spaghetti, nudlar och ris.

De kostar lika mycket per påse (26:-) och är gjorda på exakt samma ingredienser, det enda som skiljer dem åt är formen som de är gjorda i.

Spaghettin är lite tunnare och jag personligen tycker nog att de påminner mer om vanliga nudlar än om spaghetti. Jag tycker inte att det är någon skillnad på varken konsistens eller tjocklek mot de olika sorter av shiratakinudlar som jag har testat innan. Dock tycker jag att det är ett bra alternativ till olika pastarätter och jag använder mig ofta av den sortens “nudlar” till pasta.

Nudlarna är lite tjockare och ger därav ett större tuggmotstånd. Dock blev det lite för mycket tuggmotstånd för min smak så de var inte riktigt för mig.

Riset påminner lite om laxrom, lite större runda romkorn med tuggmotstånd.

Min favorit bland dessa är helt klart spaghettin då det är lagom mycket tuggmotstånd i dem.

purepasta

Hur smakar de?

Något man absolut måste tänka på är att skölja nudlarna ordentligt innan man använder dem. De ligger i en vätska och när man öppnar påsen så luktar det mindre gott. Dock så smakar det inte som det luktar utan smaken på dem är faktiskt ganska så intetsägande. De smakar helt enkelt inte så mycket utan det är mer konsistensen som lär vara en vågbrytare, antingen så gillar man det eller inte.

Man får ut absolut mest av PurePasta om man sköljer dem noga och sedan låter de koka med i såsen till det man skall äta. Då samlar de på sig smaken av såsen och får ju faktiskt lite smak.

Mina tankar och omdöme

Jag tycker det är otroligt skoj med företag som vill slå sig in på marknaden för LCHF och erbjuder produkter som vi kan äta.

Däremot så tycker jag att namnet som PurePasta har blir lite fel. Jag är övertygad om att många förväntar sig ett mirakel av något som är liknande pasta i smak och konsistens när de ser namnet, men lätt blir besvikna när utseende och konsistens mer är likt nudlar.

Jag vill ju så gärna att det skall vara en bra produkt, men just det faktum att man har valt det namnet gör att jag tycker man skjuter lite fel med sin marknadsföring. Det ÄR inte pasta, det är faktiskt väldigt långt ifrån pasta i smak och konsistens. Sen så är det inget nytt med produkter av konjakrot.

MEN, det är en bra produkt, som fyller en funktion på marknaden.

Prismässigt så ligger de på ungefär samma priser för en förpackning jämfört med andra producenter. Jag brukar hålla koll efter bra rea-priser och passar på att köpa nudlar då och det kommer jag absolut göra om PurePasta kör någon rea ibland. Personligen tycker jag att nudlarna oavsett märke är ganska så dyra för en förpackning för mig räcker bara till en stor portion mat.

En sak som verkligen är bra med PurePasta är att de tar fram väldigt mycket inspirerande recept för vad man kan göra med deras produkter, och alla dessa recept hittar ni på deras receptsida.

Mitt betyg för PurePasta: 3/5 kockhattar.

(Det är viktigt att tänka på att mina recensioner baseras på mina egna erfarenheter och min personliga åsikt. Handlar det om livsmedel så är det viktigt att DU själv provar och smakar för mina smaksinnen och åsikter kanske skiljer sig från dina. Smaken är som baken…)