LCHF-Arkivet testar Rootpasta

Rootpasta är ytterligare ett företag som säljer shiratakiprodukter. Det finns gott om dessa produkter idag, men jag ville väldigt gärna testa deras produkter jag med för att kunna se om det var någon skillnad.

Vad är Rootpasta?

Rootpasta är gjort av konjaksrot. Det innehåller ingen som helst stärkelse och håller en väldigt låg nivå kolhydrater och kalorier.

Mitt test

Jag fick hem fyra förpackningar av deras Fettuccine som är deras storsäljare. Dessa tänkte jag att jag skulle testa tillsammans med en god bacon och svampsås.

Jag hade skrivit lite med dem innan för att få veta om de själva tyckte att det var någon skillnad på deras produkter kontra andra producenters och fick responsen att de strävar efter att ta fram en variant som har en helhetskänsla som är så nära som möjligt de produkter de skall vara substitut för.

Kikar man på innehållet så skiljer det sig inte alls. Likaså när man öppnar förpackningen. Då kommer en lätt sagt dålig lukt som präglar shiratakiprodukter.
Det är viktigt att man sköljer nudlarna ordentligt i kallt vatten för att få bort lite av den där säregna lukten.

Nu kunde jag dock se lite skillnad på utseendet om man jämför med andra märken som jag har testat och det är att dessa påminner om pasta i tjockleken. Lite tunnare strimlor som faktiskt ser ut lite åt pastahållet.

Jag slängde ihop en sås och slängde sedan i mina väl sköljda nudlar och lät de koka med i såsen cirka 3 minuter. Sen upp på tallrik och lite färskriven parmesan på toppen.

purepasta

Smak och konsistens?

Hm, här föll mina förhoppningar. Känslan av sega godismaskar när man tuggar infann sig direkt. Att säga att det påminner om riktig pasta i konsistensen funkar verkligen inte för mig, då skulle jag sitta och ljuga. Konjaksroten har den tråkiga sega konsistensen som är så svår att få mjuk.
Dessutom så tycker jag att smaken av konjaksrot slår igenom lite för mycket, dock är det nog väldigt beroende på vad man har för sås till. Kan tänka mig att en kraftig ädelsostsås döljer bismaken lite bättre.

Nä, inte riktigt min typ av konsistens, men smaken är som baken och det är viktigt att man går på sin egen uppfattning.

Men, jag hade två förpackningar kvar och några dagar senare så hade jag lagat en köttfärssås och tänkte att jag kan lika gärna äta upp mina två förpackningar som jag hade över. De kom bättre till pass i en köttfärssås tyckte jag.

Pris?

Det är ingen större skillnad i pris på Rootpasta kontra andra produkter som är likvärdiga. En påse kostar 25:-. En bra sak är att man för mängdrabatt om man köper flera förpackningar. Upp till 20% rabatt kan man få och det är väldigt bra.

En påse räcker till en stor portion eller två mindre portioner och det stämmer ganska så bra.

Slutsats

Överlag så tycker jag att det är en bra produkt, men inget som jag skulle sitta och äta flera gånger i veckan. Det kan vara skoj att ha som omväxling ibland dock.

Det är helt klart värt att testa tycker jag, men ha inte förväntningen att det ska vara som pasta i smak eller konsistens då är risken stor att du blir besviken. Men, gå in med öppet sinne så kanske du blir positivt överraskad.