LCHF-arkivet testar Wild Chips

Lite bakgrund

För ett bra tag sedan så fick jag möjligheten att testa en produkt som heter Wild Chips. Det är en svensk produkt som är helt perfekt för den som gillar vilt.

Wild Chips är en produkt som produceras av Wild Man AB som grundades 1997. Det är ett litet familjeföretag som satsar stenhårt på sin produkt.

Innehåll

Innehållet är en trevlig läsning. Det består av endast kött från ren, hjort och älg samt salt. Inget annat!
Absolut inga tillsatser eller e-ämnen.

Näringsvärdet ser ut så här:

Per 100 g
Energivärde: 1247 kJ / 300 kcal.
Protein: 54 g.
Kolhydrater: <1g.
Fett: 9,9 g

Pris

En påse kostar mellan 30-40 kr och innehåller 40g. Det är ett ganska så dyrt kilopris, men samtidigt får man tänka på att torkat kött inte väger så mycket. Det går dock att köpa flerpack vilket gör det hela lite billigare.
Man kan handla i flera olika välsorterade butiker, t ex ICA, COOP, Hemköp men även online på t ex Svenskt kosttillskott.

Mitt omdöme

Om man förväntar sig att det skall vara något som liknar chips i utseende eller konsistens så kommer man absolut att bli besviken. Det har inget med chips att göra. I detta fall så skall man översätta chips till flisor/strimlor ungefär.

Detta är torkat kött och det har en lite mjuk konsistens när de är färska.

Smaken är dock väldigt god om än något salt, men det gör inget för det är gott med salt. Vissa strimlor är lite större/längre och skulle väl gå att dippa i något, men det är inte så att man kan ha hela påsen till någon dipp.

Jag kan tänka mig att man kan använda dess i matlagningen som smaksättning eller att man gör en egen kall sås med lite mixade bitar av Wild Chips i. Eller varför inte göra ett riktigt gott kryddsmör av det.

Mitt betyg blir 4/5 då jag gillar smaken, innehållet och att det är ett perfekt snacks att ta med sig ut om man skall fiska/vandra eller så.

LCHF-arkivet rekommenderar absolut Wild Chips!

Bild: Sofia Ekenlund