Beskrivning - Information
Det här är ett recept från fantastiska Elviira där hon har testat sig fram till det ultimata snabba tortillabrödet för dig som äter LCHF/low carb.
Man tillagar tortillan i mikron vilket gör att det går väldigt snabbt att göra. I praktiken så borde det även gå att steka i en panna, men det har jag inte testat än.
Beställ ingredienser här fraktfritt!
- Mandelmjöl (eko)
- Chiafrön (eko)
Recept och bild: Elviira
Ingredienser
Gör så här:
Börja med att smörja in en tallrik (som tål mikrovågsugn) rikligt med olja eller smör.
Blanda de torra ingredienserna i en liten skål.
Tillsätt ägget och blanda tills du har en jämn smet.
Häll smeten på tallriken och sprid ut den jämnt.
Ställ in den i mikron och kör den på högsta effekt i en minut. Inget lock eller annat över. Kolla om den stelnat till, annars kör du den 15 sekunder till och kollar igen. När den har stelnat till är den färdig. Kör inte för länge bara!
Ta ut den och ta loss den från tallriken (akta, det kan vara riktigt varmt) och lägg den på ett galler för att svalna.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att smörja in en tallrik (som tål mikrovågsugn) rikligt med olja eller smör.
Blanda de torra ingredienserna i en liten skål.
Tillsätt ägget och blanda tills du har en jämn smet.
Häll smeten på tallriken och sprid ut den jämnt.
Ställ in den i mikron och kör den på högsta effekt i en minut. Inget lock eller annat över. Kolla om den stelnat till, annars kör du den 15 sekunder till och kollar igen. När den har stelnat till är den färdig. Kör inte för länge bara!
Ta ut den och ta loss den från tallriken (akta, det kan vara riktigt varmt) och lägg den på ett galler för att svalna.