2 minuters low carb tortillabröd

Av LCHF-arkivet  , ,   

februari 14, 2017

Det här är ett recept från fantastiska Elviira där hon har testat sig fram till det ultimata snabba tortillabrödet för dig som äter LCHF/low carb.

Man tillagar tortillan i mikron vilket gör att det går väldigt snabbt att göra. I praktiken så borde det även gå att steka i en panna, men det har jag inte testat än.

Beställ ingredienser här fraktfritt!
- Mandelmjöl (eko)
- Chiafrön (eko)

Recept och bild: Elviira

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Mängd: 1 portioner

Ingredienser

2 msk Mandelmjöl

1 msk Chiafrön

1 st Ägg

1 nypa Salt

Instruktioner

1Börja med att smörja in en tallrik (som tål mikrovågsugn) rikligt med olja eller smör.

2Blanda de torra ingredienserna i en liten skål.

3Tillsätt ägget och blanda tills du har en jämn smet.

4Häll smeten på tallriken och sprid ut den jämnt.

5Ställ in den i mikron och kör den på högsta effekt i en minut. Inget lock eller annat över. Kolla om den stelnat till, annars kör du den 15 sekunder till och kollar igen. När den har stelnat till är den färdig. Kör inte för länge bara!

6Ta ut den och ta loss den från tallriken (akta, det kan vara riktigt varmt) och lägg den på ett galler för att svalna.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.