Ädelostfyllda zucchinistubbar

 

SkapareAnna-Karin MSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Ädelostfyllda zucchinistubbar

Kategori

Mängd2 Portioner
Förberedelse5 minTillagning30 minTotalt35 min

Ingredienser

 Zucchini
 1 dl creme fraiche
 50 g Ädelost, t ex saint agur
 lite riven parmesan
 Salt

Gör så här:

1

Skär zucchinin i tjocka skivor/stubbar, ca 2,5 cm tjocka.

2

Gröp ur kärnorna, men se till att det blir en botten kvar, annars rinner dem goda fyllningen ut.

3

Blanda creme fraiche och ädelost till en tjock kräm.

4

Salta lite på zucchinistubbarna och fyll sedan hålen med ädelostkrämen.

5

Toppa med lite riven parmesan.
Pensla en form med lite olja och ställ stubbarna där i. Baka i ugnen på 175-200 gr i 25-30 min. Zucchinin ska bli mjuk och genombakad.

Går även att göra på grillen, men tänk då på att ställa stubbarna i en form som klarar att stå på grillen.

Beskrivning - Information

Ett enkelt tillbehör med mycket smak, passar bra till fisk, grillat kött och även på buffé.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 Zucchini
 1 dl creme fraiche
 50 g Ädelost, t ex saint agur
 lite riven parmesan
 Salt

Instruktioner

1

Skär zucchinin i tjocka skivor/stubbar, ca 2,5 cm tjocka.

2

Gröp ur kärnorna, men se till att det blir en botten kvar, annars rinner dem goda fyllningen ut.

3

Blanda creme fraiche och ädelost till en tjock kräm.

4

Salta lite på zucchinistubbarna och fyll sedan hålen med ädelostkrämen.

5

Toppa med lite riven parmesan.
Pensla en form med lite olja och ställ stubbarna där i. Baka i ugnen på 175-200 gr i 25-30 min. Zucchinin ska bli mjuk och genombakad.

Går även att göra på grillen, men tänk då på att ställa stubbarna i en form som klarar att stå på grillen.

Ädelostfyllda zucchinistubbar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *