Ädelostfyllda zucchinistubbar

Ädelostfyllda zucchinistubbar 1SkapareAnna-Karin M
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ett enkelt tillbehör med mycket smak, passar bra till fisk, grillat kött och även på buffé.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Ädelostfyllda zucchinistubbar

Mängd2 Portioner
Förberedelse5 minTillagning30 minTotalt35 min

Ingredienser

 Zucchini
 1 dl creme fraiche
 50 g Ädelost, t ex saint agur
 lite riven parmesan
 Salt

Gör så här:

1

Skär zucchinin i tjocka skivor/stubbar, ca 2,5 cm tjocka.

2

Gröp ur kärnorna, men se till att det blir en botten kvar, annars rinner dem goda fyllningen ut.

3

Blanda creme fraiche och ädelost till en tjock kräm.

4

Salta lite på zucchinistubbarna och fyll sedan hålen med ädelostkrämen.

5

Toppa med lite riven parmesan.
Pensla en form med lite olja och ställ stubbarna där i. Baka i ugnen på 175-200 gr i 25-30 min. Zucchinin ska bli mjuk och genombakad.

Går även att göra på grillen, men tänk då på att ställa stubbarna i en form som klarar att stå på grillen.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 Zucchini
 1 dl creme fraiche
 50 g Ädelost, t ex saint agur
 lite riven parmesan
 Salt

Instruktioner

1

Skär zucchinin i tjocka skivor/stubbar, ca 2,5 cm tjocka.

2

Gröp ur kärnorna, men se till att det blir en botten kvar, annars rinner dem goda fyllningen ut.

3

Blanda creme fraiche och ädelost till en tjock kräm.

4

Salta lite på zucchinistubbarna och fyll sedan hålen med ädelostkrämen.

5

Toppa med lite riven parmesan.
Pensla en form med lite olja och ställ stubbarna där i. Baka i ugnen på 175-200 gr i 25-30 min. Zucchinin ska bli mjuk och genombakad.

Går även att göra på grillen, men tänk då på att ställa stubbarna i en form som klarar att stå på grillen.

Ädelostfyllda zucchinistubbar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *