Ädelostgratinerad lövbiff

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Ädelostgratinerad lövbiff

Kategori

Beskrivning - Information

Detta receptet är ett lite annorlunda sätt att tillaga lövbiff på. En ädelostgratinerad lövbiff som har härliga smaker i all sin enkelhet.
En härlig rätt som funkar både till vardags och till lite mer lyxigt på helgen.

Recept och bild: Peggy

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min

Ingredienser

 400 g Lövbiff
 2 msk Tamarisoja
 1 msk Kalvfond
 2 Vitlöksklyftor, rivna/hackade
 1 Purjolök, strimlad
 100 g Champinjoner, delade
 1 Röd paprika, skivad
 1 Gul paprika, skivad
 Smör till stekning
Ädelostsås
 3 deciliter Grädde
 3 deciliter Smetana
 150 g Blåmögelost
 1 tsk Timjan
 0,50 tsk Tamarisoja
 Malen svartpeppar

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Strimla lövbiffen fint.

3

Blanda ihop soja, kalvfond och vitlök.
Lägg ner köttet i marinaden och låt det hela stå och dra i minst 15 minuter.

4

Under tiden så fräser du grönsakerna i lite smör/olja. Krydda lite med salt och peppar.

5

Fördela hälften av grönsakerna i en ugnsfast form.

6

Fördela det marinerade köttet på grönsakerna och lägg resterande grönsaker över.

7

Koka upp ingredienserna till såsen och häll de över köttet och grönsakerna.

8

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Lövbiff
 2 msk Tamarisoja
 1 msk Kalvfond
 2 Vitlöksklyftor, rivna/hackade
 1 Purjolök, strimlad
 100 g Champinjoner, delade
 1 Röd paprika, skivad
 1 Gul paprika, skivad
 Smör till stekning
Ädelostsås
 3 deciliter Grädde
 3 deciliter Smetana
 150 g Blåmögelost
 1 tsk Timjan
 0,50 tsk Tamarisoja
 Malen svartpeppar

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Strimla lövbiffen fint.

3

Blanda ihop soja, kalvfond och vitlök.
Lägg ner köttet i marinaden och låt det hela stå och dra i minst 15 minuter.

4

Under tiden så fräser du grönsakerna i lite smör/olja. Krydda lite med salt och peppar.

5

Fördela hälften av grönsakerna i en ugnsfast form.

6

Fördela det marinerade köttet på grönsakerna och lägg resterande grönsaker över.

7

Koka upp ingredienserna till såsen och häll de över köttet och grönsakerna.

8

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter.

Ädelostgratinerad lövbiff

2 Comments

  1. Nu har vi gjort denna ädelostgratäng, och den var hur god som helst. Rekommenderar det verkligen. Vi tog en fin bit av älgkött.
    Det blir flera gånger vi äter detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *