
Beskrivning - Information
Ädelostgratinerad zucchini är ett tillbehör som även funkar att äta som det är, men jag tycker personligen att det passade väldigt bra till en bit grillat kött.
Man kan egentligen använda vilken ost man vill, men just den här gången använde jag Saint Agur som är en av mina absoluta favoriter när det kommer till ädelost.
Jag hade relativt små zucchinis dessutom, men se till att du inte tar för små eller för stora. Lagom är bra!
Detta är perfekt lchf-mat i min värld!
Ingredienser
Gör så här:
Dela zucchinin på mitten längs med.
Gröp ur kärnorna och kanske lite till så du får en fåra i mitten.
Salta och peppra lite.
Blanda ihop färskost, smetana och ädelost till en jämn smet.
Fördela ostsmeten jämnt i fårorna på zucchinin.
Ställ in i ugnen på 200 grader och gratinera i cirka 25 minuter tills de har fått en vacker fin färg.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Dela zucchinin på mitten längs med.
Gröp ur kärnorna och kanske lite till så du får en fåra i mitten.
Salta och peppra lite.
Blanda ihop färskost, smetana och ädelost till en jämn smet.
Fördela ostsmeten jämnt i fårorna på zucchinin.
Ställ in i ugnen på 200 grader och gratinera i cirka 25 minuter tills de har fått en vacker fin färg.