Ägg i moln

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Ägg i moln

Kategori

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning6 minTotalt16 min

Ingredienser

 2 st Ägg
 1/2 dl Bacon (strimlat och knaperstekt)
 3 msk Gräslök (hackad)
 1 dl Parmesanost (Riven)

Gör så här:

1

Börja med att separera äggulorna och vitan. Se till att gulorna är hela och lägg dem i en egen bunke så länge.

3

Vispa äggvitan riktigt fluffig, som maräng.

5

Blanda ner bacon, gräslök och parmesan i äggvispet och rör runt det.

7

Lägg upp två lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Gör en grop i mitten.

9

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 3 minuter.

11

Ta ut plåten och lägg ner en äggula i varje grop.

13

Ställ in i ugnen i ytterligare 3 minuter.

15

Ta ut och servera direkt.

Beskrivning - Information

Ägg i moln eller äggmoln är en grej som har snurrat på Facebook länge och det är sidan Tasty som ligger bakom det. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet för att de som inte är så bra på engelska ska kunna ta del av detta superlätta men läckra recept på ägg. Helt perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb.

Variera smaksättningen lite beroende på vad du är sugen på.

Recept och bild: Buzzfeed Tasty

Här har ni själva filmen med:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

 

Eggs In Clouds

Publicerat av Tasty den 3 oktober 2015

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Ägg
 1/2 dl Bacon (strimlat och knaperstekt)
 3 msk Gräslök (hackad)
 1 dl Parmesanost (Riven)

Instruktioner

1

Börja med att separera äggulorna och vitan. Se till att gulorna är hela och lägg dem i en egen bunke så länge.

3

Vispa äggvitan riktigt fluffig, som maräng.

5

Blanda ner bacon, gräslök och parmesan i äggvispet och rör runt det.

7

Lägg upp två lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Gör en grop i mitten.

9

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 3 minuter.

11

Ta ut plåten och lägg ner en äggula i varje grop.

13

Ställ in i ugnen i ytterligare 3 minuter.

15

Ta ut och servera direkt.

Ägg i moln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *