Ägg i moln

Av LCHF-arkivet    

februari 16, 2016

Ägg i moln eller äggmoln är en grej som har snurrat på Facebook länge och det är sidan Tasty som ligger bakom det. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet för att de som inte är så bra på engelska ska kunna ta del av detta superlätta men läckra recept på ägg. Helt perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb.

Variera smaksättningen lite beroende på vad du är sugen på.

Recept och bild: Buzzfeed Tasty

Här har ni själva filmen med:

 

Eggs In Clouds

Publicerat av Tasty den 3 oktober 2015

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 6 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

2 st Ägg

1/2 dl Bacon (strimlat och knaperstekt)

3 msk Gräslök (hackad)

1 dl Parmesanost (Riven)

Instruktioner

1Börja med att separera äggulorna och vitan. Se till att gulorna är hela och lägg dem i en egen bunke så länge.

2Vispa äggvitan riktigt fluffig, som maräng.

3Blanda ner bacon, gräslök och parmesan i äggvispet och rör runt det.

4Lägg upp två lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Gör en grop i mitten.

5Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 3 minuter.

6Ta ut plåten och lägg ner en äggula i varje grop.

7Ställ in i ugnen i ytterligare 3 minuter.

8Ta ut och servera direkt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.

n
n
n
 nnEggs In CloudsnnPublicerat av Tasty den 3 oktober 2015
n
n
","aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":0,"reviewCount":0,"bestRating":"5","worstRating":"1"},"prepTime":"PT10M","totalTime":"PT16M","recipeYield":"2 portioner","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","servingSize":"","calories":"","fatContent":"","carbohydrateContent":"","cholesterolContent":"","fiberContent":"","proteinContent":"","saturatedFatContent":"","sodiumContent":"","sugarContent":"","transFatContent":""},"recipeIngredient":["2 st u00c4gg","1/2 dl Bacon (strimlat och knaperstekt)","3 msk Gru00e4slu00f6k (hackad)","1 dl Parmesanost (Riven)"],"recipeInstructions":["1 Bu00f6rja med att separera u00e4ggulorna och vitan. Se till att gulorna u00e4r hela och lu00e4gg dem i en egen bunke su00e5 lu00e4nge.","2 Vispa u00e4ggvitan riktigt fluffig, som maru00e4ng.","3 Blanda ner bacon, gru00e4slu00f6k och parmesan i u00e4ggvispet och ru00f6r runt det.","4 Lu00e4gg upp tvu00e5 lika stora hu00f6gar pu00e5 en plu00e5t med bakplu00e5tspapper och platta ut dem lite. Gu00f6r en grop i mitten.","5 Stu00e4ll in i ugnen pu00e5 225 grader i cirka 3 minuter.","6 Ta ut plu00e5ten och lu00e4gg ner en u00e4ggula i varje grop.","7 Stu00e4ll in i ugnen i ytterligare 3 minuter.","8 Ta ut och servera direkt."]}