Utskriftsalternativ:

Ägg i moln

Mängd2 PortionerFörberedelse10 minTillagning6 minTotalt16 min

Ägg i moln eller äggmoln är en grej som har snurrat på Facebook länge och det är sidan Tasty som ligger bakom det. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet för att de som inte är så bra på engelska ska kunna ta del av detta superlätta men läckra recept på ägg. Helt perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb.

Variera smaksättningen lite beroende på vad du är sugen på.

Recept och bild: Buzzfeed Tasty

Här har ni själva filmen med:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

 

Eggs In Clouds

Publicerat av Tasty den 3 oktober 2015

 2 st Ägg
 1/2 dl Bacon (strimlat och knaperstekt)
 3 msk Gräslök (hackad)
 1 dl Parmesanost (Riven)
1

Börja med att separera äggulorna och vitan. Se till att gulorna är hela och lägg dem i en egen bunke så länge.

3

Vispa äggvitan riktigt fluffig, som maräng.

5

Blanda ner bacon, gräslök och parmesan i äggvispet och rör runt det.

7

Lägg upp två lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Gör en grop i mitten.

9

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 3 minuter.

11

Ta ut plåten och lägg ner en äggula i varje grop.

13

Ställ in i ugnen i ytterligare 3 minuter.

15

Ta ut och servera direkt.

Nutrition Facts

Portioner 2