Ägg och baconmuffins

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Ägg och baconmuffins

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Ingredienser

 120 g Bacon
 5 Ägg
 2 dl Ost (riven)
 1 tsk Italiensk salladskrydda
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 1 msk Smör

Gör så här:

1

Vispa ihop grädde, riven ost, grädde och kryddorna lite lätt. Det behöver inte vispas hårt.

2

Strimla baconet fint och stek det knaprigt i en stekpanna. Ha gärna i lite smör för att få mer smak på det.

3

Häll i baconet i äggsmeten när du har stekt klart det och blanda ihop allt.

4

Häll upp smeten i dina formar.

5

Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 15-20 minuter.

6

Ta ut dem och låt dem svalna innan du äter dem.

Beskrivning - Information

Ägg och bacon äter väldigt många inom LCHF, men det här är en variant på det som funkar kanon att ta med sig till jobbet som fika, på utflykten eller bara ha som ett litet tilltugg mitt på dagen.

Jag fick ut 8 stycken när jag använde mig av en vanlig muffinsplåt. Det går lika bra att använda muffinsformar i papper om man vill det.

Om man använder sig av en väldigt smakrik ost, som västerbottenost eller cheddar, då kan man nog minska ner på osten till hälften, för annars kommer det bara smaka ost.

Variera dig med olika kryddor t ex färsk basilika, färsk timjan eller något annat som du tycker är gott.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 120 g Bacon
 5 Ägg
 2 dl Ost (riven)
 1 tsk Italiensk salladskrydda
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 1 msk Smör

Instruktioner

1

Vispa ihop grädde, riven ost, grädde och kryddorna lite lätt. Det behöver inte vispas hårt.

2

Strimla baconet fint och stek det knaprigt i en stekpanna. Ha gärna i lite smör för att få mer smak på det.

3

Häll i baconet i äggsmeten när du har stekt klart det och blanda ihop allt.

4

Häll upp smeten i dina formar.

5

Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 15-20 minuter.

6

Ta ut dem och låt dem svalna innan du äter dem.

Ägg och baconmuffins

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *