Äggbakade paprikor

Av LCHF-arkivet  , ,   

maj 10, 2016

Det här är ett LCHF-recept på äggbakade paprikor som inte bara smakar gott, de ser även hur läckra ut som helst och är jättelätta att laga.

Receptet ger fyra stycken paprikor och kan användas som ett tillbehör eller bara som en liten smårätt.

Recept och bild: Buzzfeed

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

2 Paprikor

4 skivor bacon

4 Ägg

2,5 dl Mozzarellaost (riven)

1,25 dl Gräslök (hackad)

1 msk Salt

1 tsk Svartpeppar (malen)

1.25 dl Cheddarost (riven)

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Dela paprikorna på hälften, från rot till topp och ta bort frön och stjälken.

3Placera paprikorna på en plåt med insidan uppåt. Salta och peppra dem och ställ in i ugnen i 15-20 minuter tills de mjuknat lite.

4Strimla och stek baconet under tiden i en stekpanna så det blir knaperstekt. Ställ åt sidan så länge.

5Fördela mozzarellan och hälften av gräslöken i de fyra paprikorna.

6Knäck ett ägg i varje paprika.

7Fördela gräslöken, baconet och cheddarosten jämnt över äggen.

8Ställ in i ugnen igen i cirka 15-20 minuter tills det att äggvitan har stelnat. Gulan får gärna vara lös.

9Ta ut och servera!

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.