Äggröra

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.4
(60)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Äggröra

Mängd1 Portion
Förberedelse3 minTillagning5 minTotalt8 min

Ingredienser

 3 Ägg
 25 g Smör
 1 msk Creme Fraiche
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

Gör så här:

1

Knäck äggen i en kastrull och lägg i smöret och lite svartpeppar. OBS, salta inte än, utan gör det i slutet.

2

Ställ kastrullen på en platta och rör runt hela tiden med en slickepott.

3

När äggen börjar koagulera drar du bort kastrullen och rör om, sen tillbaka på plattan igen.

4

Upprepa det här tills det att du har fått en fin konsistens på äggröran.

5

Lägg i en klick med crème fraiche och rör om. Salta och servera direkt.

Beskrivning - Information

Efter att jag upptäckte det här sättet att göra äggröra på så gör jag inte min äggröra på något annat sätt.

Det är en äggröra som är helt perfekt för dig som äter LCHF, med en hög fetthalt och som smakar otroligt gott.

Receptet är gjort utifrån följande klipp med Gordon Ramsay och enligt honom är det enda sättet man skall göra äggröra på. I klippet kan du se hur man går tillväga. Bortse från brödet bara... =)

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 60

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 Ägg
 25 g Smör
 1 msk Creme Fraiche
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Knäck äggen i en kastrull och lägg i smöret och lite svartpeppar. OBS, salta inte än, utan gör det i slutet.

2

Ställ kastrullen på en platta och rör runt hela tiden med en slickepott.

3

När äggen börjar koagulera drar du bort kastrullen och rör om, sen tillbaka på plattan igen.

4

Upprepa det här tills det att du har fått en fin konsistens på äggröran.

5

Lägg i en klick med crème fraiche och rör om. Salta och servera direkt.

Äggröra

6 Comments

  1. Måste pröva, alla recept ni visar måste jag göra, dom är kanon, har gjort många, och blivit så bra. Tack och Kram från mej. 💕

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *