Äggröra

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Efter att jag upptäckte det här sättet att göra äggröra på så gör jag inte min äggröra på något annat sätt.

Det är en äggröra som är helt perfekt för dig som äter LCHF, med en hög fetthalt och som smakar otroligt gott.

Receptet är gjort utifrån följande klipp med Gordon Ramsay och enligt honom är det enda sättet man skall göra äggröra på. I klippet kan du se hur man går tillväga. Bortse från brödet bara... =)


Mängd1 Portion
Förberedelse3 minTillagning5 minTotalt8 min

 3 Ägg
 25 g Smör
 1 msk Creme Fraiche
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

1

Knäck äggen i en kastrull och lägg i smöret och lite svartpeppar. OBS, salta inte än, utan gör det i slutet.

3

Ställ kastrullen på en platta och rör runt hela tiden med en slickepott.

5

När äggen börjar koagulera drar du bort kastrullen och rör om, sen tillbaka på plattan igen.

7

Upprepa det här tills det att du har fått en fin konsistens på äggröran.

9

Lägg i en klick med crème fraiche och rör om. Salta och servera direkt.

Ingredienser

 3 Ägg
 25 g Smör
 1 msk Creme Fraiche
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Knäck äggen i en kastrull och lägg i smöret och lite svartpeppar. OBS, salta inte än, utan gör det i slutet.

3

Ställ kastrullen på en platta och rör runt hela tiden med en slickepott.

5

När äggen börjar koagulera drar du bort kastrullen och rör om, sen tillbaka på plattan igen.

7

Upprepa det här tills det att du har fått en fin konsistens på äggröran.

9

Lägg i en klick med crème fraiche och rör om. Salta och servera direkt.

Äggröra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *