Äggsås

Äggsås 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En klassiker inom husmanskosten är kokt torsk med äggsås, och det funkar alldeles ypperligt att göra äggsås även om du äter LCHF.

Det här är ett LCHF-recept på en äggsås helt utan redning och den är underbart god.

Den kokta torsken gör du lättast i en djup stekpanna, i lättsaltat vatten som du har ett lagerblad och fem kryddpepparkorn i.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

 3 Ägg
 5 dl Grädde 40%
 1 msk Fiskfond (koncentrerad)
 2 msk Persilja (hackad)
 0,5 krm Svartpeppar (malen)
 50 g Gul lök
 20 g Smör

1

Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret.

3

Slå på grädden och blanda ner buljongen. Peppra lite och låt nu grädden reducera till en bra simmig konsistens.

5

Koka under tiden äggen De skall vara hårdkokta.

7

När grädden har reducerat så hackar du äggen och blandar ner i såsen tillsammans med den hackade persiljan.

9

Smaka av om det behövs mer salt och peppar.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 Ägg
 5 dl Grädde 40%
 1 msk Fiskfond (koncentrerad)
 2 msk Persilja (hackad)
 0,5 krm Svartpeppar (malen)
 50 g Gul lök
 20 g Smör

Instruktioner

1

Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret.

3

Slå på grädden och blanda ner buljongen. Peppra lite och låt nu grädden reducera till en bra simmig konsistens.

5

Koka under tiden äggen De skall vara hårdkokta.

7

När grädden har reducerat så hackar du äggen och blandar ner i såsen tillsammans med den hackade persiljan.

9

Smaka av om det behövs mer salt och peppar.

Äggsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.