Äggsås

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Äggsås

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

Ingredienser

 3 Ägg
 2 msk Persilja (hackad)
 0,5 krm Svartpeppar (malen)
 50 g Gul lök
 20 g Smör

Gör så här:

1

Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret.

2

Slå på grädden och blanda ner buljongen. Peppra lite och låt nu grädden reducera till en bra simmig konsistens.

3

Koka under tiden äggen De skall vara hårdkokta.

4

När grädden har reducerat så hackar du äggen och blandar ner i såsen tillsammans med den hackade persiljan.

5

Smaka av om det behövs mer salt och peppar.

Beskrivning - Information

En klassiker inom husmanskosten är kokt torsk med äggsås, och det funkar alldeles ypperligt att göra äggsås även om du äter LCHF.

Det här är ett LCHF-recept på en äggsås helt utan redning och den är underbart god.

Den kokta torsken gör du lättast i en djup stekpanna, i lättsaltat vatten som du har ett lagerblad och fem kryddpepparkorn i.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 Ägg
 2 msk Persilja (hackad)
 0,5 krm Svartpeppar (malen)
 50 g Gul lök
 20 g Smör

Instruktioner

1

Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret.

2

Slå på grädden och blanda ner buljongen. Peppra lite och låt nu grädden reducera till en bra simmig konsistens.

3

Koka under tiden äggen De skall vara hårdkokta.

4

När grädden har reducerat så hackar du äggen och blandar ner i såsen tillsammans med den hackade persiljan.

5

Smaka av om det behövs mer salt och peppar.

Äggsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *