Äggsås

Av LCHF-arkivet    

augusti 9, 2015

En klassiker inom husmanskosten är kokt torsk med äggsås, och det funkar alldeles ypperligt att göra äggsås även om du äter LCHF.

Det här är ett LCHF-recept på en äggsås helt utan redning och den är underbart god.

Den kokta torsken gör du lättast i en djup stekpanna, i lättsaltat vatten som du har ett lagerblad och fem kryddpepparkorn i.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

3 Ägg

5 dl Grädde 40%

1 msk Fiskfond (koncentrerad)

2 msk Persilja (hackad)

0,5 krm Svartpeppar (malen)

50 g Gul lök

20 g Smör

Instruktioner

1Hacka löken fint och fräs den mjuk i smöret.

2Slå på grädden och blanda ner buljongen. Peppra lite och låt nu grädden reducera till en bra simmig konsistens.

3Koka under tiden äggen De skall vara hårdkokta.

4När grädden har reducerat så hackar du äggen och blandar ner i såsen tillsammans med den hackade persiljan.

5Smaka av om det behövs mer salt och peppar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.