
Beskrivning - Information
En äggwrap är nog det perfekta tillbehöret om du äter LCHF. Det går att använda till så otroligt mycket saker. Som bröd till tacos, som tunnbröd för att göra en tunnbrödsrulle eller för att göra någon typ av rulltårta kanske.
Det är helt naturligt glutenfritt och mejerifritt och går snabbt att laga.
Receptet har snurrat på nätet på olika ställen så vem som har kommit på det vet jag inte.
På bilden så är det gjort som en "tunnbrödsrulle" med creme fraiche, ruccola, rostbiff, skinka, majonnäs med dijonsenap, salt, paprikapulver och peppar, gurka och paprika.
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Separera äggulorna från vitorna och vispa äggvitan och en nypa salt till ett hårt skum.
Vänd försiktigt ner äggulorna i den vispade äggvitan.
Häll äggsmeten på en plåt med bakplåtspapper och smeta ut den så tunt du kan.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna och fyll sedan med vad du vill.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Separera äggulorna från vitorna och vispa äggvitan och en nypa salt till ett hårt skum.
Vänd försiktigt ner äggulorna i den vispade äggvitan.
Häll äggsmeten på en plåt med bakplåtspapper och smeta ut den så tunt du kan.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna och fyll sedan med vad du vill.
Suveränt istället för tunnbröd el mjuk tortillas! ????????????????
Tack för mycket bra tips!
Härligt att höra! Tack för återkopplingen.
Jättegoda tack för tipset!
Rör du samman äggulorna innan du vänder ner dem i äggvitorna- eller lägger du ner äggulorna” var för sig”?
Alla äggulor samtidigt..=)
Bredde ut det tunt men allt sitter fast på bakplåtspappret…….
Man kan vända på det hela och pensla med lite vatten, det brukar hjälpa.
Kan man frysa dem?
Blir nog inte speciellt bra. De är rätt så ömtåliga.
Bredde ut över en hel plåt men det blev så tunt o så tortt, så det bara smulade sönder. Skulle jag ha gjort den tjockare?
Hm, det ska vara lagom för en hel plåt. Kanske inte grädda lika länge… varje ugn är unik. Egentligen så räcker det att ägget har gräddats, det behöver inte få färg.
Hej! Om man gör såna i förväg, hur länge kan man lagra dem?
Har testat och ska göra igen.
Det gick sönder en del i kanterna så nästa gång ska jag vara noggrannare att göra det helt jämnt. Kommer ev lägga in någon krydda i det 😊
Blev kanonbra, bredde ut hela bredden på plåten och lite över halva djupet. Fyllde med majonnäs, pepparsalami, röd lök, tomater och paprika.