Äggwrap (LCHF)

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.6
(27)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Äggwrap (LCHF)

Mängd1 Portion
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 3 Ägg
 1 nypa Salt

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Separera äggulorna från vitorna och vispa äggvitan och en nypa salt till ett hårt skum.

5

Vänd försiktigt ner äggulorna i den vispade äggvitan.

7

Häll äggsmeten på en plåt med bakplåtspapper och smeta ut den så tunt du kan.

9

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna och fyll sedan med vad du vill.

Beskrivning - Information

En äggwrap är nog det perfekta tillbehöret om du äter LCHF. Det går att använda till så otroligt mycket saker. Som bröd till tacos, som tunnbröd för att göra en tunnbrödsrulle eller för att göra någon typ av rulltårta kanske.

Det är helt naturligt glutenfritt och mejerifritt och går snabbt att laga.

Receptet har snurrat på nätet på olika ställen så vem som har kommit på det vet jag inte.

På bilden så är det gjort som en "tunnbrödsrulle" med creme fraiche, ruccola, rostbiff, skinka, majonnäs med dijonsenap, salt, paprikapulver och peppar, gurka och paprika.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 27

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 Ägg
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Separera äggulorna från vitorna och vispa äggvitan och en nypa salt till ett hårt skum.

5

Vänd försiktigt ner äggulorna i den vispade äggvitan.

7

Häll äggsmeten på en plåt med bakplåtspapper och smeta ut den så tunt du kan.

9

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna och fyll sedan med vad du vill.

Äggwrap (LCHF)

11 Comments

  1. Rör du samman äggulorna innan du vänder ner dem i äggvitorna- eller lägger du ner äggulorna” var för sig”?

  2. Bredde ut över en hel plåt men det blev så tunt o så tortt, så det bara smulade sönder. Skulle jag ha gjort den tjockare?

    1. Hm, det ska vara lagom för en hel plåt. Kanske inte grädda lika länge… varje ugn är unik. Egentligen så räcker det att ägget har gräddats, det behöver inte få färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *