Äggwrap (LCHF)

Av LCHF-arkivet  , , ,   

april 1, 2016

En äggwrap är nog det perfekta tillbehöret om du äter LCHF. Det går att använda till så otroligt mycket saker. Som bröd till tacos, som tunnbröd för att göra en tunnbrödsrulle eller för att göra någon typ av rulltårta kanske.

Det är helt naturligt glutenfritt och mejerifritt och går snabbt att laga.

Receptet har snurrat på nätet på olika ställen så vem som har kommit på det vet jag inte.

På bilden så är det gjort som en "tunnbrödsrulle" med creme fraiche, ruccola, rostbiff, skinka, majonnäs med dijonsenap, salt, paprikapulver och peppar, gurka och paprika.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 1 portioner

Ingredienser

3 Ägg

1 nypa Salt

Instruktioner

1Sätt ugnen på 200 grader.

2Separera äggulorna från vitorna och vispa äggvitan och en nypa salt till ett hårt skum.

3Vänd försiktigt ner äggulorna i den vispade äggvitan.

4Häll äggsmeten på en plåt med bakplåtspapper och smeta ut den så tunt du kan.

5Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna och fyll sedan med vad du vill.

Bild: Anna Stenström

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.