Äggwrap med parmesan

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(2)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Äggwrap med parmesan

Mängd2 Portioner
Förberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

Ingredienser

 1/2 dl Färsk parmesan (riven)
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Gör så här:

1

Separera äggen så du har vitor för sig och gulor för sig.

3

Vispa vitorna till ett hårt skum (som maräng).

5

Tillsätt gulorna, osten och kryddorna till äggvitorna och VÄND ner dessa för att behålla luftigheten. Om du vispar ner dem så kommer det bli en lösrinnande sörja bara.

7

Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt och gör ett tunt jämnt lager.

9

Ställ in i ugnen på 225 grader och grädda i cirka 5-10 minuter tills den är genomgräddad och fått lite färg. Kör den inte för länge dock, då kan den bli lite hård.

11

Ta ut och låt svalna. Sedan är det bara att försiktigt lossa den från bakplåtspappret och fylla med det du önskar.

Beskrivning - Information

Det här är ett recept som helt enkelt utgår från receptet på en vanlig äggwrap, men jag tyckte att det var lite tråkigt i smaken i grunden så jag testade att ändra lite i det och kom fram till detta recept som blev så gott att jag gjorde den tre dagar i rad. Äggwrap med parmesan är dessutom i mitt tycke lite mer stabil i konsistensen så att den håller ihop bättre.

Har du inte parmesan eller tycker att det är dyrt kan du testa att byta ut det mot lite finriven ost istället.

Det som är det absolut bästa med äggwrapen är att det går att variera på så många olika sätt.

Tips på olika fyllningar:

- Majonnäs, sallad, skinka, ost, tomat, fransk senap, crème fraiche
- Majonnäs, sallad, kallrökt lax, gurka, crème fraiche med wasabi
- Majonnäs, sallad, avokado, kokt ägg, gurka, tomat

Ja, man kan variera innehållet hur mycket som helst, det jag tycker är viktigt är majonnäs och crème fraiche för att det inte skall bli så torrt.

Av en sats får du ut en stor rulle som du kan dela till två bitar. En halva är en perfekt frukost/lunch.

Ett annat tips som du kan använda dessa till är att göra en egen kebabrulle. Här hittar du recept på hemlagat kebabkött.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1/2 dl Färsk parmesan (riven)
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Separera äggen så du har vitor för sig och gulor för sig.

3

Vispa vitorna till ett hårt skum (som maräng).

5

Tillsätt gulorna, osten och kryddorna till äggvitorna och VÄND ner dessa för att behålla luftigheten. Om du vispar ner dem så kommer det bli en lösrinnande sörja bara.

7

Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt och gör ett tunt jämnt lager.

9

Ställ in i ugnen på 225 grader och grädda i cirka 5-10 minuter tills den är genomgräddad och fått lite färg. Kör den inte för länge dock, då kan den bli lite hård.

11

Ta ut och låt svalna. Sedan är det bara att försiktigt lossa den från bakplåtspappret och fylla med det du önskar.

Äggwrap med parmesan

2 Comments

  1. Tror du att man göra dessa kvällen innan och fylla på morgonen för att äta dem till lunch?( Förvarad med isklamp under dagen). Eller de passar bäst alà minute? Är rädd för att det kanske blir gummikonsistens?

    1. Det skulle jag också gärna vilja veta?
      Eller man kanske till och med kan fylla dem kvällen innan och bara ta dem från kylen när man åker till jobbet på morgonen!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *