Äggwrap med parmesan

Av LCHF-arkivet  , ,   

januari 19, 2017

Det här är ett recept som helt enkelt utgår från receptet på en vanlig äggwrap, men jag tyckte att det var lite tråkigt i smaken i grunden så jag testade att ändra lite i det och kom fram till detta recept som blev så gott att jag gjorde den tre dagar i rad. Äggwrap med parmesan är dessutom i mitt tycke lite mer stabil i konsistensen så att den håller ihop bättre.

Har du inte parmesan eller tycker att det är dyrt kan du testa att byta ut det mot lite finriven ost istället.

Det som är det absolut bästa med äggwrapen är att det går att variera på så många olika sätt.

Tips på olika fyllningar:

- Majonnäs, sallad, skinka, ost, tomat, fransk senap, crème fraiche
- Majonnäs, sallad, kallrökt lax, gurka, crème fraiche med wasabi
- Majonnäs, sallad, avokado, kokt ägg, gurka, tomat

Ja, man kan variera innehållet hur mycket som helst, det jag tycker är viktigt är majonnäs och crème fraiche för att det inte skall bli så torrt.

Av en sats får du ut en stor rulle som du kan dela till två bitar. En halva är en perfekt frukost/lunch.

Ett annat tips som du kan använda dessa till är att göra en egen kebabrulle. Här hittar du recept på hemlagat kebabkött.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

3 st Ägg

1/2 tsk Örtsalt (Herbamare)

1/2 dl Färsk parmesan (riven)

1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1Separera äggen så du har vitor för sig och gulor för sig.

2Vispa vitorna till ett hårt skum (som maräng).

3Tillsätt gulorna, osten och kryddorna till äggvitorna och VÄND ner dessa för att behålla luftigheten. Om du vispar ner dem så kommer det bli en lösrinnande sörja bara.

4Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt och gör ett tunt jämnt lager.

5Ställ in i ugnen på 225 grader och grädda i cirka 5-10 minuter tills den är genomgräddad och fått lite färg. Kör den inte för länge dock, då kan den bli lite hård.

6Ta ut och låt svalna. Sedan är det bara att försiktigt lossa den från bakplåtspappret och fylla med det du önskar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.