Ajvarsås

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Ajvarsås

Mängd4 Portioner
Förberedelse2 minTillagning3 minTotalt5 min

Ingredienser

 3 dl Gräddfil
 5 msk Ajvar relish
 1 nypa Salt
 1 knivsudd Svartpeppar (Grovmalen)

Gör så här:

1

Blanda ihop gräddfil och ajvar relish i en skål. Smaka av med salt och peppar. Låt stå en stund och dra.

Beskrivning - Information

Det här är en sås som är supersnabb att göra och passar till fisk, kyckling och fläskkött. Den kan nog funka till en köttbit av nöt med, men då får man kanske lägga till lite mer sting i den i form av chili och vitlök kanske.

Kolla vad det är för kolhydratsinnehåll på olika ajvar relish i butiken, för det kan variera enormt. Välj gärna en ekologisk variant om det finns.

Vill du få upp fetthalten lite så kan du använda crème fraiche med. Jag tycker dock att gräddfilen har en fin smak som balanserar upp ajvaren.

På bilden är såsen serverad tillsammans med ostpanerad torskfilé och vitkålspuré.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 dl Gräddfil
 5 msk Ajvar relish
 1 nypa Salt
 1 knivsudd Svartpeppar (Grovmalen)

Instruktioner

1

Blanda ihop gräddfil och ajvar relish i en skål. Smaka av med salt och peppar. Låt stå en stund och dra.

Ajvarsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *