Efter att jag hade fått hem en laddning med älgkött så var jag bara tvungen att göra lite goda älgfärsbiffar.
Dessa serverades med lite stekta grönsaker och en blandsvampsås.
Tips på sås är att göra denna såsen och sen byta ut svampen mot vad du nu känner för. Jag hade en del torkad svamp som jag använde mig av.

Ingredienser
Gör så här:
Mortla enbären.
Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn fin färs.
Smaka av genom att göra ett stekprov av en liten kladd med färs så det är en bra smak och lagom med salt och peppar.
Forma sedan biffar efter önskad storlek och stek i smör och olja. Jag gjorde närmare 40 biffar av detta.
De ska få fin färg på båda sidor och sedan kanske det måste gå klart i ugnen. Var dock försiktig så du inte kör de för länge, för älg kan lätt bli torrt.
Servera sedan med en god svampsås och lite smörstekta grönsaker.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Ingredienser
Instruktioner
Mortla enbären.
Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn fin färs.
Smaka av genom att göra ett stekprov av en liten kladd med färs så det är en bra smak och lagom med salt och peppar.
Forma sedan biffar efter önskad storlek och stek i smör och olja. Jag gjorde närmare 40 biffar av detta.
De ska få fin färg på båda sidor och sedan kanske det måste gå klart i ugnen. Var dock försiktig så du inte kör de för länge, för älg kan lätt bli torrt.
Servera sedan med en god svampsås och lite smörstekta grönsaker.