Älgfärsbiffar

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Älgfärsbiffar

Kategori

Mängd10 Portioner
Förberedelse20 minTillagning10 minTotalt30 min

Ingredienser

 1,60 kg Älgfärs
 150 g Hackad lök
 3 Ägg
 2 deciliter Smetana
 3 msk Dijonsenap
 15 st Torkade enbär
 1 dl Pofiber
 3 msk Tamarisoja
 1 tsk Torkad rosmarin
 1 tsk Örtsalt
 Nymalen svartpeppar

Gör så här:

1

Mortla enbären.
Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn fin färs.

2

Smaka av genom att göra ett stekprov av en liten kladd med färs så det är en bra smak och lagom med salt och peppar.

3

Forma sedan biffar efter önskad storlek och stek i smör och olja. Jag gjorde närmare 40 biffar av detta.
De ska få fin färg på båda sidor och sedan kanske det måste gå klart i ugnen. Var dock försiktig så du inte kör de för länge, för älg kan lätt bli torrt.

4

Servera sedan med en god svampsås och lite smörstekta grönsaker.

Beskrivning - Information

Efter att jag hade fått hem en laddning med älgkött så var jag bara tvungen att göra lite goda älgfärsbiffar.
Dessa serverades med lite stekta grönsaker och en blandsvampsås.
Tips på sås är att göra denna såsen och sen byta ut svampen mot vad du nu känner för. Jag hade en del torkad svamp som jag använde mig av.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,60 kg Älgfärs
 150 g Hackad lök
 3 Ägg
 2 deciliter Smetana
 3 msk Dijonsenap
 15 st Torkade enbär
 1 dl Pofiber
 3 msk Tamarisoja
 1 tsk Torkad rosmarin
 1 tsk Örtsalt
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Mortla enbären.
Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn fin färs.

2

Smaka av genom att göra ett stekprov av en liten kladd med färs så det är en bra smak och lagom med salt och peppar.

3

Forma sedan biffar efter önskad storlek och stek i smör och olja. Jag gjorde närmare 40 biffar av detta.
De ska få fin färg på båda sidor och sedan kanske det måste gå klart i ugnen. Var dock försiktig så du inte kör de för länge, för älg kan lätt bli torrt.

4

Servera sedan med en god svampsås och lite smörstekta grönsaker.

Älgfärsbiffar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *