Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Efter att jag hade fått hem en laddning med älgkött så var jag bara tvungen att göra lite goda älgfärsbiffar.
Dessa serverades med lite stekta grönsaker och en blandsvampsås.
Tips på sås är att göra denna såsen och sen byta ut svampen mot vad du nu känner för. Jag hade en del torkad svamp som jag använde mig av.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Älgfärsbiffar - LCHF

Mängd10 Portioner
Förberedelse20 minTillagning10 minTotalt30 min

Ingredienser

 1,60 kg Älgfärs
 150 g Hackad lök
 3 Ägg
 2 deciliter Smetana
 3 msk Dijonsenap
 2 msk Paprikapulver
 15 st Torkade enbär
 1 dl Pofiber
 3 msk Tamarisoja
 1 tsk Torkad rosmarin
 1 tsk Vitlökspulver
 1 tsk Örtsalt
 Nymalen svartpeppar

Gör så här:

1

Mortla enbären.
Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn fin färs.

2

Smaka av genom att göra ett stekprov av en liten kladd med färs så det är en bra smak och lagom med salt och peppar.

3

Forma sedan biffar efter önskad storlek och stek i smör och olja. Jag gjorde närmare 40 biffar av detta.
De ska få fin färg på båda sidor och sedan kanske det måste gå klart i ugnen. Var dock försiktig så du inte kör de för länge, för älg kan lätt bli torrt.

4

Servera sedan med en god svampsås och lite smörstekta grönsaker.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1,60 kg Älgfärs
 150 g Hackad lök
 3 Ägg
 2 deciliter Smetana
 3 msk Dijonsenap
 2 msk Paprikapulver
 15 st Torkade enbär
 1 dl Pofiber
 3 msk Tamarisoja
 1 tsk Torkad rosmarin
 1 tsk Vitlökspulver
 1 tsk Örtsalt
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Mortla enbären.
Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn fin färs.

2

Smaka av genom att göra ett stekprov av en liten kladd med färs så det är en bra smak och lagom med salt och peppar.

3

Forma sedan biffar efter önskad storlek och stek i smör och olja. Jag gjorde närmare 40 biffar av detta.
De ska få fin färg på båda sidor och sedan kanske det måste gå klart i ugnen. Var dock försiktig så du inte kör de för länge, för älg kan lätt bli torrt.

4

Servera sedan med en god svampsås och lite smörstekta grönsaker.

Älgfärsbiffar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *