
Beskrivning - Information
Alis kebab som görs med hjälp av sous vide teknik har blivit en riktig snackis i den stora sous videgruppen på Facebook för oss i Sverige.
Ett recept som är ack så enkelt men som blir helt magiskt gott.
En perfekt hemmagjord kebab.
För att lyckas, så behöver du en sous vide cirkulator och en vacuumförpackare, men det är något som blir mer och mer vanligt i våra hem.
Har du inte dessa saker, så kan jag varmt rekommendera dig att skaffa det... riktigt roliga saker att ha i köket!
Bild: Simon Engmalm
Recept: Ali Saghai
Ingredienser
Gör så här:
Blanda ihop färsen riktigt ordentligt, den skall arbetas väl för att bli så kompakt som möjligt.
Någon har tipsat om att köra alla ingredienser i en matberedare med kniv för att få färsen riktigt slät och fin på samma sätt som man gör Wallenbergare, vilket låter helt vettigt.
Lägg sedan ut färsen likt en tjock korv på plastfilm och snurra in den i plastfilmen så den blir riktigt packad. Se på filmen längre ner.
Vacuumförpacka nu "korven".
Har du en plastfilm som tål värme så kan du låta den ligga kvar i plastfilmen när du vacuumförpackar den, annars får du försiktigt försöka att föra över den till vacuumpåsen.
Om den tappar formen så kan du försöka att forma till den igen efter att du vacuumförpackat den.
Kör nu den sous vide på 63 grader i 3,5 timmar. Har du gjort väldigt tjock kebab får du kanske lägga på lite tid.
Ta upp den och låt den svalna av snabbt och lägg den i kylen sedan så den blir riktigt kylskåpskall.
Skiva upp den. Har du skärmaskin kan du stoppa den i frysen en stund och skiva den sedan.
Stek den sedan snabbt i varm panna med smör och servera med de tillbehör som du tycker om.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop färsen riktigt ordentligt, den skall arbetas väl för att bli så kompakt som möjligt.
Någon har tipsat om att köra alla ingredienser i en matberedare med kniv för att få färsen riktigt slät och fin på samma sätt som man gör Wallenbergare, vilket låter helt vettigt.
Lägg sedan ut färsen likt en tjock korv på plastfilm och snurra in den i plastfilmen så den blir riktigt packad. Se på filmen längre ner.
Vacuumförpacka nu "korven".
Har du en plastfilm som tål värme så kan du låta den ligga kvar i plastfilmen när du vacuumförpackar den, annars får du försiktigt försöka att föra över den till vacuumpåsen.
Om den tappar formen så kan du försöka att forma till den igen efter att du vacuumförpackat den.
Kör nu den sous vide på 63 grader i 3,5 timmar. Har du gjort väldigt tjock kebab får du kanske lägga på lite tid.
Ta upp den och låt den svalna av snabbt och lägg den i kylen sedan så den blir riktigt kylskåpskall.
Skiva upp den. Har du skärmaskin kan du stoppa den i frysen en stund och skiva den sedan.
Stek den sedan snabbt i varm panna med smör och servera med de tillbehör som du tycker om.