Allroundmarinad

Av LCHF-arkivet    

juni 27, 2017

När det grillas mycket på sommaren så tycker jag inte om att köpa färdiga marinader, de är ofta fulla med socker och tillsatser. Det är så otroligt enkelt att göra en egen god allroundmarinad och här bjuder jag på mitt recept som jag oftast gör.

Den passar som marinad till det mesta och går även att använda som en glaze att pensla med under tiden man grillar.

Bild: Pixabay

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

1 msk Fransk senap

2 tsk Tomatpuré

3 msk Tamarisoja

2 msk Rödvinsvinäger

4 msk Olivolja

2 krm Rökt paprikapulver

1 tsk Spiskummin

4 st Vitlöksklyftor

1 tsk Sambal oelek

Instruktioner

1Skala och riv/pressa vitlöken fint. Blanda ihop med övriga ingredienser till en jämn sås.

2Marinera det du vill marinera i minst en timme, men helst mycket längre.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.