Amerikanska kokospannkakor

Av LCHF-arkivet    

oktober 18, 2015

Amerikanska pannkakor är så otroligt gott tycker jag. Det här LCHF-receptetAmerikanska kokospannkakor/American pancakes är gjort på kokosmjöl, men smakar inte så mycket kokos.

De sväller upp och blir tjocka som amerikanska pannkakor ska göra och serverar du dem direkt från pannan så smakar det riktigt gott.

Servera med lite färska bär och vispad grädde.

Det här receptet ger ungefär 10 pannkakor.

Funkar kanon om du äter LCHF/lowcarb. Perfekt även om du inte tål mandel som ingår i många andra pannkaksrecept.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

4 Ägg

2 dl Grädde 40%

2 msk Smör (smält)

1 dl Kokosmjöl

2 krm Salt

1 tsk Bakpulver

2 tsk Fiberhusk

2 tsk Sötningsmedel (Sötströ eller motsvarande sötning)

Instruktioner

1Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Använd gärna en gaffel för att ta bort eventuella klumpar av kokosmjölet.

2Vispa äggen lite porösa och tillsätt grädden och det smälta smöret.

3Vispa ner de torra ingredienserna i äggsmeten.

4Stek i rikligt med smör på medelhög värme.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.