
Beskrivning - Information
År 2001 fick jag detta recept muntligen av en kinesisk barnsköterska i staden Wuhan i Kina när hon berättade vilken mat vår nyligen adopterade flicka tyckte om.
Fortfarande vill vår nu tonåriga dotter ha sin äggröra på detta vis och vi äter det ofta.
Bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
Ingredienser
Gör så här:
Smält smöret i en liten stekpanna på låg värme.
Vispa ihop ägg, grädde, sesamolja och kryddor.
Häll ner äggsmeten i smöret och rör hela tiden (gärna med en träslev eller slickepott) tills smeten blivit krämig men inte torr och klumpig.
Häll upp på en tallrik, dekorera ev. med sesamfrön, gärna i olika färger och helst rostade i het panna för mer smak.
Fint hackad salladslök är också gott till.
Men allra godast är förstås knaperstekt bacon till äggröran.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Smält smöret i en liten stekpanna på låg värme.
Vispa ihop ägg, grädde, sesamolja och kryddor.
Häll ner äggsmeten i smöret och rör hela tiden (gärna med en träslev eller slickepott) tills smeten blivit krämig men inte torr och klumpig.
Häll upp på en tallrik, dekorera ev. med sesamfrön, gärna i olika färger och helst rostade i het panna för mer smak.
Fint hackad salladslök är också gott till.
Men allra godast är förstås knaperstekt bacon till äggröran.