Amonazons krämiga äggröra

cooked_user_7403SkapareAmonazonSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Amonazons krämiga äggröra

Mängd1 Portion
Förberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

Ingredienser

Äggröra
 1 msk smör
 1 msk grädde
 1 nypa salt
 1 nypa vitpeppar
 3-4 stänk sesamolja
Dekoration (valbart)
 Rostade sesamfrön
 Salladslök

Gör så här:

1

Smält smöret i en liten stekpanna på låg värme.

2

Vispa ihop ägg, grädde, sesamolja och kryddor.

3

Häll ner äggsmeten i smöret och rör hela tiden (gärna med en träslev eller slickepott) tills smeten blivit krämig men inte torr och klumpig.

4

Häll upp på en tallrik, dekorera ev. med sesamfrön, gärna i olika färger och helst rostade i het panna för mer smak.

5

Fint hackad salladslök är också gott till.

6

Men allra godast är förstås knaperstekt bacon till äggröran.

Beskrivning - Information

År 2001 fick jag detta recept muntligen av en kinesisk barnsköterska i staden Wuhan i Kina när hon berättade vilken mat vår nyligen adopterade flicka tyckte om.
Fortfarande vill vår nu tonåriga dotter ha sin äggröra på detta vis och vi äter det ofta.

Bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Äggröra
 1 msk smör
 1 msk grädde
 1 nypa salt
 1 nypa vitpeppar
 3-4 stänk sesamolja
Dekoration (valbart)
 Rostade sesamfrön
 Salladslök

Instruktioner

1

Smält smöret i en liten stekpanna på låg värme.

2

Vispa ihop ägg, grädde, sesamolja och kryddor.

3

Häll ner äggsmeten i smöret och rör hela tiden (gärna med en träslev eller slickepott) tills smeten blivit krämig men inte torr och klumpig.

4

Häll upp på en tallrik, dekorera ev. med sesamfrön, gärna i olika färger och helst rostade i het panna för mer smak.

5

Fint hackad salladslök är också gott till.

6

Men allra godast är förstås knaperstekt bacon till äggröran.

Amonazons krämiga äggröra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *