Annes lakrits och chokladmousse

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

DelaSparaDelaBigOven

Det här är en mousse som jag hittade i tidningen Matkärlek som jag kände att jag verkligen måste testa. Det visade sig vara ett riktigt gott recept på en chokladmousse med en liten härlig twist, nämligen en liten nyans av lakrits.

Funkar perfekt för dig som är ute efter ett LCHF-recept på efterrätt som funkar för alla, även de som inte äter LCHF normalt sett.

Gillar du lakrits och vill att det ska smaka lite mer, ta dubbla mängden lakritspulver då för i originalreceptet så kan man bara märka en antydan att det finns lakrits i.

Nästa gång jag gör den, då kommer jag ta dubbla mängden lakrits iaf.


Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning2 hrsTotalt2 hrs 20 min

 3 Ägg
 1 nypa Salt
 2,5 dl Vispgrädde
 1 krm Vaniljpulver
 100 g Mörk choklad (minst 70%)
 1 tsk Lakritspulver

1

Separera äggen så att du har gulorna i en skål och vitorna i en bunke.

3

Vispa äggvitorna hårt tillsammans med en nypa salt. Vispa tills det att du kan vända bunken upp och ner.

5

Smält chokladen i ett vattenbad eller på låg temperatur i micron.

7

Låt chokladen svalna lite. Vispa grädden med vaniljpulvret., men inte för hårt.

9

Rör ner en och en av äggulorna i chokladen och tillsätt även lakritspulvret. Chokladen kommer stelna till ganska så mycket.

11

Rör ner hälften av chokladsmeten i hälften av de vispade äggvitorna så det blir en slät smet. Blanda ner resten av chokladen och äggvitan efter det. Blanda väl till en jämn smet.

13

Blanda ner vispgrädden i chokladsmeten.

15

Häll upp i portionsformar och ställ i kylen ett par timmar så moussen får stelna till.

17

Garnera och servera.

Kategori

Ingredienser

 3 Ägg
 1 nypa Salt
 2,5 dl Vispgrädde
 1 krm Vaniljpulver
 100 g Mörk choklad (minst 70%)
 1 tsk Lakritspulver

Instruktioner

1

Separera äggen så att du har gulorna i en skål och vitorna i en bunke.

3

Vispa äggvitorna hårt tillsammans med en nypa salt. Vispa tills det att du kan vända bunken upp och ner.

5

Smält chokladen i ett vattenbad eller på låg temperatur i micron.

7

Låt chokladen svalna lite. Vispa grädden med vaniljpulvret., men inte för hårt.

9

Rör ner en och en av äggulorna i chokladen och tillsätt även lakritspulvret. Chokladen kommer stelna till ganska så mycket.

11

Rör ner hälften av chokladsmeten i hälften av de vispade äggvitorna så det blir en slät smet. Blanda ner resten av chokladen och äggvitan efter det. Blanda väl till en jämn smet.

13

Blanda ner vispgrädden i chokladsmeten.

15

Häll upp i portionsformar och ställ i kylen ett par timmar så moussen får stelna till.

17

Garnera och servera.

Annes lakrits och chokladmousse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *