Annes lakrits och chokladmousse

Av LCHF-arkivet    

juli 1, 2015

Det här är en mousse som jag hittade i tidningen Matkärlek som jag kände att jag verkligen måste testa. Det visade sig vara ett riktigt gott recept på en chokladmousse med en liten härlig twist, nämligen en liten nyans av lakrits.

Funkar perfekt för dig som är ute efter ett LCHF-recept på efterrätt som funkar för alla, även de som inte äter LCHF normalt sett.

Gillar du lakrits och vill att det ska smaka lite mer, ta dubbla mängden lakritspulver då för i originalreceptet så kan man bara märka en antydan att det finns lakrits i.

Nästa gång jag gör den, då kommer jag ta dubbla mängden lakrits iaf.

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 2 tim
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

3 Ägg

1 nypa Salt

2,5 dl Vispgrädde

1 krm Vaniljpulver

100 g Mörk choklad (minst 70%)

1 tsk Lakritspulver

Instruktioner

1Separera äggen så att du har gulorna i en skål och vitorna i en bunke.

2Vispa äggvitorna hårt tillsammans med en nypa salt. Vispa tills det att du kan vända bunken upp och ner.

3Smält chokladen i ett vattenbad eller på låg temperatur i micron.

4Låt chokladen svalna lite. Vispa grädden med vaniljpulvret., men inte för hårt.

5Rör ner en och en av äggulorna i chokladen och tillsätt även lakritspulvret. Chokladen kommer stelna till ganska så mycket.

6Rör ner hälften av chokladsmeten i hälften av de vispade äggvitorna så det blir en slät smet. Blanda ner resten av chokladen och äggvitan efter det. Blanda väl till en jämn smet.

7Blanda ner vispgrädden i chokladsmeten.

8Häll upp i portionsformar och ställ i kylen ett par timmar så moussen får stelna till.

9Garnera och servera.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.