Annicas LCHF-pizza

Annicas LCHF-pizza 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Den här pizzabotten startade en riktig pizzafrenzy på olika Facebookgrupper när den släpptes av Annica.

Det är en pizzabotten som är väldigt nära vanlig pizza, men är ändå LCHF-pizzabotten.

Toppa med vad du vill och om du vill ha recept på en god tomatsås så hittar du det här: Tomatsås till pizza

Recept och bild: Annica Cedefors

DelaTweetSparaDelaBigOven

Annicas LCHF-pizza

Mängd1 Portion
Förberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

Ingredienser

 2 st Ägg
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Vatten
 1 tsk Bakpulver
 1/2 tsk Salt

Gör så här:

1

Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper i det.Vispa ihop ägg, crème fraiche och vatten.

3

Vispa ner de övriga ingredienserna.

5

Häll snabbt ut smeten på plåten och bred ut den direkt med en slickepott. Viktigt att vara snabb så att inte fiberhusken hinner svälla för mycket. Det skall vara ungefär 4-5 mm tjockt.

7

Sätt in din i ugnen på 180 grader i cirka 10 minuter. Den skall knappt ha fått färg, men kännas lite fast. Höj ugnen till 250 grader.

9

Ta ut botten och toppa med vad du nu vill toppa med.

11

Sätt in i ugnen igen och låt gräddas i cirka 10 minuter.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 st Ägg
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Vatten
 1 tsk Bakpulver
 1/2 tsk Salt

Instruktioner

1

Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper i det.Vispa ihop ägg, crème fraiche och vatten.

3

Vispa ner de övriga ingredienserna.

5

Häll snabbt ut smeten på plåten och bred ut den direkt med en slickepott. Viktigt att vara snabb så att inte fiberhusken hinner svälla för mycket. Det skall vara ungefär 4-5 mm tjockt.

7

Sätt in din i ugnen på 180 grader i cirka 10 minuter. Den skall knappt ha fått färg, men kännas lite fast. Höj ugnen till 250 grader.

9

Ta ut botten och toppa med vad du nu vill toppa med.

11

Sätt in i ugnen igen och låt gräddas i cirka 10 minuter.

Annicas LCHF-pizza

28 Comments

  1. Mycket gott och smakar och liknar pizzabröd. Jag har också fryst in pizzan och sedan tinat upp den och den smakar lika bra kall. Den blir lite frasigare då.

  2. Hej! Vill bara säga att det här är den absolut godaste pizzabotten jag ätit, som inte innehåller mjöl. Man märker inte skillnad mot vanligt hemmagjord pizza. Salami, tomatsås, oliver och ost. Mmmm… Mums! Inte sista gången jag gör den. Tack för ett jättegott recept! Mvh Marita och ha en trevlig helg!

  3. Hej,
    Funderar på att prova detta recept, är dock fundersam på vad jag ska byta ut mandelmjölet mot. Är allergisk mot mandel, nötter och en del frö, har du något förslag?
    Mvh Helén

  4. Har precis gjort denna pizza fast med havrefraiche, det funkade bra det också ifall man inte tål mjölk så bra. Vet inte hur LCHF det är iofs. Jättegott blev det iaf!

  5. Ett toppenrecept och stor favorit😊
    Tips: Vill man göra den mejerifri så går det bra att byta ut creme fraiche mot kokosmjölk.

  6. Jag har precis gjort den här botten.
    Jag gjorde för fyra portioner, men det blev lite för mycket för en standardplåt.
    Tre portioner bör nog bli lagom, ska prova det nästa gång.
    Bytte även ut 2dl mandelmjöl med 1 dl kokosmjöl, så jag använde då 6dl mandelmjöl och 1 dl kokosmjöl för fyra portioner.

  7. Hur kan det på en kommentar stå att en port är lagom till en plåt och på en annan tre port är lagom till en plåt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *