Annicas LCHF-pizzaPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Den här pizzabotten startade en riktig pizzafrenzy på olika Facebookgrupper när den släpptes av Annica.

Det är en pizzabotten som är väldigt nära vanlig pizza, men är ändå LCHF-pizzabotten.

Toppa med vad du vill och om du vill ha recept på en god tomatsås så hittar du det här: Tomatsås till pizza

Recept och bild: Annica Cedefors

DelaSparaDelaBigOven

Mängd1 Portion
Förberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

 2 st Ägg
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Vatten
 1 tsk Bakpulver
 1/2 tsk Salt

1

Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper i det.Vispa ihop ägg, crème fraiche och vatten.

3

Vispa ner de övriga ingredienserna.

5

Häll snabbt ut smeten på plåten och bred ut den direkt med en slickepott. Viktigt att vara snabb så att inte fiberhusken hinner svälla för mycket. Det skall vara ungefär 4-5 mm tjockt.

7

Sätt in din i ugnen på 180 grader i cirka 10 minuter. Den skall knappt ha fått färg, men kännas lite fast. Höj ugnen till 250 grader.

9

Ta ut botten och toppa med vad du nu vill toppa med.

11

Sätt in i ugnen igen och låt gräddas i cirka 10 minuter.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 st Ägg
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Vatten
 1 tsk Bakpulver
 1/2 tsk Salt

Instruktioner

1

Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper i det.Vispa ihop ägg, crème fraiche och vatten.

3

Vispa ner de övriga ingredienserna.

5

Häll snabbt ut smeten på plåten och bred ut den direkt med en slickepott. Viktigt att vara snabb så att inte fiberhusken hinner svälla för mycket. Det skall vara ungefär 4-5 mm tjockt.

7

Sätt in din i ugnen på 180 grader i cirka 10 minuter. Den skall knappt ha fått färg, men kännas lite fast. Höj ugnen till 250 grader.

9

Ta ut botten och toppa med vad du nu vill toppa med.

11

Sätt in i ugnen igen och låt gräddas i cirka 10 minuter.

Annicas LCHF-pizzaPROVLAGAT 

6 Comments

  1. Mycket gott och smakar och liknar pizzabröd. Jag har också fryst in pizzan och sedan tinat upp den och den smakar lika bra kall. Den blir lite frasigare då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.