Annicas LCHF-pizza

Av LCHF-arkivet    

december 15, 2015

Den här pizzabotten startade en riktig pizzafrenzy på olika Facebookgrupper när den släpptes av Annica.

Det är en pizzabotten som är väldigt nära vanlig pizza, men är ändå LCHF-pizzabotten.

Toppa med vad du vill och om du vill ha recept på en god tomatsås så hittar du det här: Tomatsås till pizza

Recept och bild: Annica Cedefors

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 1 plåt

Ingredienser

2 st Ägg

1 dl Creme Fraiche

1 msk Vatten

1 msk Fiberhusk

2 dl Mandelmjöl

1 tsk Bakpulver

1/2 tsk Salt

Instruktioner

1Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper i det.Vispa ihop ägg, crème fraiche och vatten.

2Vispa ner de övriga ingredienserna.

3Häll snabbt ut smeten på plåten och bred ut den direkt med en slickepott. Viktigt att vara snabb så att inte fiberhusken hinner svälla för mycket. Det skall vara ungefär 4-5 mm tjockt.

4Sätt in din i ugnen på 180 grader i cirka 10 minuter. Den skall knappt ha fått färg, men kännas lite fast. Höj ugnen till 250 grader.

5Ta ut botten och toppa med vad du nu vill toppa med.

6Sätt in i ugnen igen och låt gräddas i cirka 10 minuter.

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

juni 20, 2018

Kul att du tycker om den här botten! Tack för återkopplingen.

Stefan ventouris

juni 19, 2018

Mycket gott och smakar och liknar pizzabröd. Jag har också fryst in pizzan och sedan tinat upp den och den smakar lika bra kall. Den blir lite frasigare då.


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.