
Beskrivning - Information
Den här pizzabotten startade en riktig pizzafrenzy på olika Facebookgrupper när den släpptes av Annica.
Det är en pizzabotten som är väldigt nära vanlig pizza, men är ändå LCHF-pizzabotten.
Toppa med vad du vill och om du vill ha recept på en god tomatsås så hittar du det här: Tomatsås till pizza
Recept och bild: Annica Cedefors
Ingredienser
Gör så här:
Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper i det.Vispa ihop ägg, crème fraiche och vatten.
Vispa ner de övriga ingredienserna.
Häll snabbt ut smeten på plåten och bred ut den direkt med en slickepott. Viktigt att vara snabb så att inte fiberhusken hinner svälla för mycket. Det skall vara ungefär 4-5 mm tjockt.
Sätt in din i ugnen på 180 grader i cirka 10 minuter. Den skall knappt ha fått färg, men kännas lite fast. Höj ugnen till 250 grader.
Ta ut botten och toppa med vad du nu vill toppa med.
Sätt in i ugnen igen och låt gräddas i cirka 10 minuter.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper i det.Vispa ihop ägg, crème fraiche och vatten.
Vispa ner de övriga ingredienserna.
Häll snabbt ut smeten på plåten och bred ut den direkt med en slickepott. Viktigt att vara snabb så att inte fiberhusken hinner svälla för mycket. Det skall vara ungefär 4-5 mm tjockt.
Sätt in din i ugnen på 180 grader i cirka 10 minuter. Den skall knappt ha fått färg, men kännas lite fast. Höj ugnen till 250 grader.
Ta ut botten och toppa med vad du nu vill toppa med.
Sätt in i ugnen igen och låt gräddas i cirka 10 minuter.
Mycket gott och smakar och liknar pizzabröd. Jag har också fryst in pizzan och sedan tinat upp den och den smakar lika bra kall. Den blir lite frasigare då.
Kul att du tycker om den här botten! Tack för återkopplingen.
Vilka mått på plåten? Tänkte prova denna imorgon.
En helt vanlig standardplåt för en normalstor ugn.
Receptet är på 1 portion, blir en portion en hel plåt?
Ja, det blir en hel plåt… jag ska ändra i mängden. En plåt är ett bättre mått. =)
Är måtten för en plåt än? Ser att det står en portion men det verkar lite.
Ja, en plåt
Vore kanske dags att korrigera felet i receptet där det står en portion?
Annars är det ett prima recept! Har gjort denna pizza flera gånger.
Ska ordna det direkt!
Hej! Vill bara säga att det här är den absolut godaste pizzabotten jag ätit, som inte innehåller mjöl. Man märker inte skillnad mot vanligt hemmagjord pizza. Salami, tomatsås, oliver och ost. Mmmm… Mums! Inte sista gången jag gör den. Tack för ett jättegott recept! Mvh Marita och ha en trevlig helg!
Vad otroligt roligt att höra! Tack så mycket för feedback!
Hej,
Funderar på att prova detta recept, är dock fundersam på vad jag ska byta ut mandelmjölet mot. Är allergisk mot mandel, nötter och en del frö, har du något förslag?
Mvh Helén
Hej. Prova bovete, durra eller teff… Jag brukar ta det när nötkänsliga vänner äter här☀️☀️☀️👍
Varken bovete, durra eller teff är ok inom LCHF.
Varför? Finns något annat alternativ som inte har så tydlig smak?
Kokosmjölk eller physalosmjöl
Här kan du kika lite: https://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/
Vad kan man använda i stället för mandelmjöl allergisk mot mandel nötter
Här hittar du en tabell som du kan använda dig av: https://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/
Ska den kavlas och förgräddas först innan topping🤔
Låter lite för en plåt,stämmer verkligen måtten?’
Jag är med i viktklubben. Hur räknar jag kalorier om jag gör denna pizzan
Du kan lägga in alla ingredienser på http://www.kostbevakningen.se och sedan får du fram det mesta du behöver veta.
Har precis gjort denna pizza fast med havrefraiche, det funkade bra det också ifall man inte tål mjölk så bra. Vet inte hur LCHF det är iofs. Jättegott blev det iaf!
Hej, kan jag ersätta mandelmjöl med kokosmjöl? Jag tål inte mandel och nötter.
Kika här: https://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/
Mumsfillibabba. Detta kommer att göras fler gånger.👌❤
Ett toppenrecept och stor favorit😊
Tips: Vill man göra den mejerifri så går det bra att byta ut creme fraiche mot kokosmjölk.
Jag har precis gjort den här botten.
Jag gjorde för fyra portioner, men det blev lite för mycket för en standardplåt.
Tre portioner bör nog bli lagom, ska prova det nästa gång.
Bytte även ut 2dl mandelmjöl med 1 dl kokosmjöl, så jag använde då 6dl mandelmjöl och 1 dl kokosmjöl för fyra portioner.
Härligt!
Tack för återkopplingen.
Hur kan det på en kommentar stå att en port är lagom till en plåt och på en annan tre port är lagom till en plåt?
Inte god
Älskar den här pizzabotten, speciellt kall, då den smakar nästan exakt som min vanliga pizzabotten med bara en hint av mandel. Till och med min sambo som är lite kräsen äter den här!
Nån som ersatt fiberhusken mot xantangummi ?
Det borde funka riktigt bra!