Annikas hallonchiapudding

Av LCHF-arkivet    

september 22, 2016

Chiapudding kan man variera i oändlighet känns det som och det är ett bra sätt att få i sig frukost och fett på om man inte har lust att stå och greja med frukost på morgonen. Man gör helt enkelt puddingen kvällen innan och tar fram den på morgonen och äter den direkt.

Köp ingredienser online. Fraktfritt dessutom!

- Chiafrön (ekologiska)
- Vaniljpulver (ekologiskt)

Det här är en hallonchiapudding som du kan använda dig av antingen färska hallon eller tinade frusna bär. Tänk bara på att om du köper frusna hallon och tinar dem så kan det vara bra att koka dem först.

Vill du ha lite mer fett i, så kan du använda dig av kokosgrädde istället.

Recept och bild: Annika

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 min
  • Mängd: 1 portioner

Ingredienser

1 1/2 dl Kokosmjölk

3/4 dl Vatten

2 msk Chiafrön

1 krm Vaniljpulver

1/2 dl Hallon

Instruktioner

1Börja med att mosa hallonen lite och blanda sedan ihop det med övriga ingredienser. Låt stå i 10-15 minuter.

2Rör om igen och se till att allt har blandats väl.

3Låt stå i minst 3 timmar, men helst över natten och ta fram den lite innan du skall äta den så att den får bli lite mer åt det rumstempererade hållet.

4Toppa med lite kokos eller varför inte med liten touch av lakritspulver.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.