Apelsintryffel

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Apelsintryffel

Mängd10 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Ingredienser

 100 g Mörk choklad (minst 70%)
 50 g Smör (Normalsaltat)
 1 tsk Finrivet apelsinskal

Gör så här:

1

Lägg choklad, smör och grädde i en kastrull.

2

Värm upp den sakta under omrörning tills det att allt har smält och blivit till en jämn och vacker smet.

3

Blanda ner apelsinskalet och rör om så att det blandas ut i chokladen.

4

Ställ in chokladen i kylen ett par timmar så att den får stelna.

5

Ta ut den och gör lagom stora bollar av den Rulla dem sedan i kakao.

6

Lägg i en burk och förvara kallt.

Beskrivning - Information

Till jul kan det vara gott att ha lite olika chokladtryfflar till kaffet. Det här LCHF-receptet är på apelsintryffel och funkar att äta någon ibland om man vill unna sig något gott till kaffet.

Det är viktigt att du använder dig av en bra kvalitetschoklad som har minst 70% kakaohalt.

Du kan få ut ungefär 20 stycken tryfflar av detta receptet, beroende på hur stora du gör.

Använd ekologisk apelsin, då en ickeekologisk innehåller väldigt mycket gifter i skalet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 100 g Mörk choklad (minst 70%)
 50 g Smör (Normalsaltat)
 1 tsk Finrivet apelsinskal

Instruktioner

1

Lägg choklad, smör och grädde i en kastrull.

2

Värm upp den sakta under omrörning tills det att allt har smält och blivit till en jämn och vacker smet.

3

Blanda ner apelsinskalet och rör om så att det blandas ut i chokladen.

4

Ställ in chokladen i kylen ett par timmar så att den får stelna.

5

Ta ut den och gör lagom stora bollar av den Rulla dem sedan i kakao.

6

Lägg i en burk och förvara kallt.

Apelsintryffel

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *