Apelsintryffel

Av LCHF-arkivet    

december 19, 2015

Till jul kan det vara gott att ha lite olika chokladtryfflar till kaffet. Det här LCHF-receptet är på apelsintryffel och funkar att äta någon ibland om man vill unna sig något gott till kaffet.

Det är viktigt att du använder dig av en bra kvalitetschoklad som har minst 70% kakaohalt.

Du kan få ut ungefär 20 stycken tryfflar av detta receptet, beroende på hur stora du gör.

Använd ekologisk apelsin, då en ickeekologisk innehåller väldigt mycket gifter i skalet.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

100 g Mörk choklad (minst 70%)

50 g Smör (Normalsaltat)

3/4 dl Grädde 40%

1 tsk Finrivet apelsinskal

1/2 dl Kakao (för att rulla i)

Instruktioner

1Lägg choklad, smör och grädde i en kastrull.

2Värm upp den sakta under omrörning tills det att allt har smält och blivit till en jämn och vacker smet.

3Blanda ner apelsinskalet och rör om så att det blandas ut i chokladen.

4Ställ in chokladen i kylen ett par timmar så att den får stelna.

5Ta ut den och gör lagom stora bollar av den Rulla dem sedan i kakao.

6Lägg i en burk och förvara kallt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.