Asiatisk köttfärsgryta

Av LCHF-arkivet  ,   

mars 17, 2016

Det här är en kanongod och lättlagad asiatisk köttfärsgryta som dessutom är mejerifri. Naturligt glutenfri som LCHF alltid är.

Ingredienserna kan man variera precis hur man vill, så det jag använder här är en hänvisning till hur man kan göra, men det går bra att slänga i massor av härliga grönsaker som du själv tycker om.

Servera med t ex shiratakinudlar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

500 g Köttfärs

150 g Champinjoner (färska)

50 g Lök

50 g Morot

1 msk Kalvfond (koncentrerad)

3 msk Tamarisoja

800 ml Kokosgrädde

200 g Minimajs

140 g Bambuskott

10 g Vitlök

1 tsk Äppelcidervinäger

1 tsk Sambal oelek

2 msk Sesamolja

Instruktioner

1Bryn köttfärsen i oljan i en djup stekpanna.

2Tillsätt samtliga grönsaker och låt det hela fräsa med någon minut.

3Tillsätt de övriga ingredienserna och låt allt puttra i 10-15 minuter.

4Smaka av med salt och peppar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.