Asiatisk köttfärsgryta

Asiatisk köttfärsgryta 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är en kanongod och lättlagad asiatisk köttfärsgryta som dessutom är mejerifri. Naturligt glutenfri som LCHF alltid är.

Ingredienserna kan man variera precis hur man vill, så det jag använder här är en hänvisning till hur man kan göra, men det går bra att slänga i massor av härliga grönsaker som du själv tycker om.

Servera med t ex shiratakinudlar

DelaTweetSparaDelaBigOven

Asiatisk köttfärsgryta 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 500 g Köttfärs
 150 g Champinjoner (färska)
 50 g Lök
 50 g Morot
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 800 ml Kokosgrädde
 200 g Minimajs
 140 g Bambuskott
 10 g Vitlök
 1 tsk Äppelcidervinäger
 1 tsk Sambal oelek
 2 msk Sesamolja

1

Bryn köttfärsen i oljan i en djup stekpanna.

3

Tillsätt samtliga grönsaker och låt det hela fräsa med någon minut.

5

Tillsätt de övriga ingredienserna och låt allt puttra i 10-15 minuter.

7

Smaka av med salt och peppar.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 500 g Köttfärs
 150 g Champinjoner (färska)
 50 g Lök
 50 g Morot
 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
 800 ml Kokosgrädde
 200 g Minimajs
 140 g Bambuskott
 10 g Vitlök
 1 tsk Äppelcidervinäger
 1 tsk Sambal oelek
 2 msk Sesamolja

Instruktioner

1

Bryn köttfärsen i oljan i en djup stekpanna.

3

Tillsätt samtliga grönsaker och låt det hela fräsa med någon minut.

5

Tillsätt de övriga ingredienserna och låt allt puttra i 10-15 minuter.

7

Smaka av med salt och peppar.

Asiatisk köttfärsgryta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.