
Beskrivning - Information
Den här kycklinglårfilé-rätten med massa smak som nästan inte går att misslyckas med. Den innehåller det som jag skämtsamt gillar att kalla för “The holy trinity” – vi snackar såklart om trion vitlök, ingefära och chili. Det är en kombination som aldrig slår fel och får smaklökarna att dansa. Förbered allt i en stor panna och passa på att du inte överkokar kycklingen, när kycklingen är klar är maten klar.
Tips! Ingefära skalar du lättast med en matsked.
Kolhydrater: 9g per person.
Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/ för mer inspiration och recept.
Eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/
Ingredienser
Gör så här:
Finhacka vitlök, chili och ingefära och stek mjukt i smör på medel värme, det ska inte “få färg”, men det du önskar är att frigöra smakerna. Kom ihåg att ingefära skalar du lättast med en matsked.
Strimla löken och ha i pannan, fräs mjuk och glansig. Ha kyckling i pannan och se till att den får tatt av sig av smakerna i ett par minuter.
Slå på kokosmjölk, sojasås och lägg i tomaterna som du delat i fyra delar. Strö över ingefärspulver och lökpulver och låt det koka ihop på medelhög värme (det ska mer puttra än koka).
Smaka av med limesaft och salt (soja är salt så smaka på grytan innan du saltar).
Lägg upp i skålar. Finhacka mandel (ca 10 styck per portion) och strö över koriander.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Finhacka vitlök, chili och ingefära och stek mjukt i smör på medel värme, det ska inte “få färg”, men det du önskar är att frigöra smakerna. Kom ihåg att ingefära skalar du lättast med en matsked.
Strimla löken och ha i pannan, fräs mjuk och glansig. Ha kyckling i pannan och se till att den får tatt av sig av smakerna i ett par minuter.
Slå på kokosmjölk, sojasås och lägg i tomaterna som du delat i fyra delar. Strö över ingefärspulver och lökpulver och låt det koka ihop på medelhög värme (det ska mer puttra än koka).
Smaka av med limesaft och salt (soja är salt så smaka på grytan innan du saltar).
Lägg upp i skålar. Finhacka mandel (ca 10 styck per portion) och strö över koriander.