Utskriftsalternativ:

Asiatisk kyckling i kokosmjölk

Mängd4 PortionerFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Den här kycklinglårfilé-rätten med massa smak som nästan inte går att misslyckas med. Den innehåller det som jag skämtsamt gillar att kalla för “The holy trinity” – vi snackar såklart om trion vitlök, ingefära och chili. Det är en kombination som aldrig slår fel och får smaklökarna att dansa. Förbered allt i en stor panna och passa på att du inte överkokar kycklingen, när kycklingen är klar är maten klar.
Tips! Ingefära skalar du lättast med en matsked.
Kolhydrater: 9g per person.

Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/ för mer inspiration och recept.
Eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/

 800 g kycklinglårfilé
 40 g smör
 2-3 vitlöksklyftor
 2/3 röd Chili
 30 g Ingefära
 120 g lök
 200 g kokosmjölk
 100 g cherrytomater
 1 1/2 msk sojasås
 3 tsk malen ingefära
 2 tsk lökpulver
 1 1/2 msk limesaft (1 lime)
 Nypa salt
 Korriander
 40 mandlar
1

Finhacka vitlök, chili och ingefära och stek mjukt i smör på medel värme, det ska inte “få färg”, men det du önskar är att frigöra smakerna. Kom ihåg att ingefära skalar du lättast med en matsked.

2

Strimla löken och ha i pannan, fräs mjuk och glansig. Ha kyckling i pannan och se till att den får tatt av sig av smakerna i ett par minuter.

3

Slå på kokosmjölk, sojasås och lägg i tomaterna som du delat i fyra delar. Strö över ingefärspulver och lökpulver och låt det koka ihop på medelhög värme (det ska mer puttra än koka).

4

Smaka av med limesaft och salt (soja är salt så smaka på grytan innan du saltar).

5

Lägg upp i skålar. Finhacka mandel (ca 10 styck per portion) och strö över koriander.

Nutrition Facts

Portioner 4