Asiatiska Fläskkålsrullar

cooked_user_8139SkapareLinnea Berggren
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Dessa asiatiska fläskkålsrullar med sesamdippen blir en smakexplosion i munnen.
Spara gärna resterna av vitkålshuvudet, går tillexempel att göra vitkålsmos av eller steka med smör. Vitkålen kan man gärna byta ut mot savoykål eller kinakål, då kan man dra av bladen direkt och snabbt koka dom. Fläskfärsen går att byta ut mot blandfärs, nötfärs eller kycklingfärs.
Av det här receptet får man ca 18 rullar.

För mer inspiration, besök gärna min instagram lchf.nea

DelaTweetSparaDelaBigOven

Asiatiska Fläskkålsrullar

Mängd1 Portion
Förberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

Ingredienser

 750 g Fläskfärs
 1 st Kruka färsk koriander
 2 st Salladslökar
 1 tsk Sesamolja
 1 st Vitlöksklyfta
 1 st Morot
 1 st Ägg
 1 msk Chiliolja
 1 st Vitkålshuvud
Sesamdipp
 2 tsk Soja
 1,50 tsk Sesamolja
 3 tsk Vatten
 1 tsk Risvinäger
 2 tsk Osötad Ketchup
 1 tsk Sötning
 1 nypa Rostade Sesamfrön

Gör så här:

1

Skär bort roten från vitkålen, koka hela huvudet tills man lätt kan lossa bladen. Ta bort bladen när de är mjuka, för att kallna något.

2

Hacka koriandern, salladslöken, pressa vitlöken och riv moroten, blanda sedan alla ingredienser till fyllningen medans vitkålen kokar.

3

Fyll bladet nere i roten med ca 3 msk fyllning. Rulla bladet från nederkant över fyllningen, vik in ytterkanterna och rulla ihop.

4

Om man inte har en ångkokare, sätt ett durkslag av järn i en kastrull. Fyll med vatten, men inte så det når botten i durkslaget.

5

Fyll durkslaget med hälften av rullarna, blir 2 omgångar ångning. Ånga under stängt lock. Tar ungefär 20 min. Dela en, för att se om de är klara.

6

Sesamdippen rör man ihop alla ingredienser väl med en gaffel.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 750 g Fläskfärs
 1 st Kruka färsk koriander
 2 st Salladslökar
 1 tsk Sesamolja
 1 st Vitlöksklyfta
 1 st Morot
 1 st Ägg
 1 msk Chiliolja
 1 st Vitkålshuvud
Sesamdipp
 2 tsk Soja
 1,50 tsk Sesamolja
 3 tsk Vatten
 1 tsk Risvinäger
 2 tsk Osötad Ketchup
 1 tsk Sötning
 1 nypa Rostade Sesamfrön

Instruktioner

1

Skär bort roten från vitkålen, koka hela huvudet tills man lätt kan lossa bladen. Ta bort bladen när de är mjuka, för att kallna något.

2

Hacka koriandern, salladslöken, pressa vitlöken och riv moroten, blanda sedan alla ingredienser till fyllningen medans vitkålen kokar.

3

Fyll bladet nere i roten med ca 3 msk fyllning. Rulla bladet från nederkant över fyllningen, vik in ytterkanterna och rulla ihop.

4

Om man inte har en ångkokare, sätt ett durkslag av järn i en kastrull. Fyll med vatten, men inte så det når botten i durkslaget.

5

Fyll durkslaget med hälften av rullarna, blir 2 omgångar ångning. Ånga under stängt lock. Tar ungefär 20 min. Dela en, för att se om de är klara.

6

Sesamdippen rör man ihop alla ingredienser väl med en gaffel.

Asiatiska Fläskkålsrullar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet