Aubergine minipizzor

Av LCHF-arkivet  , , ,   

januari 11, 2017

Det här är ett enkelt, gott och otroligt gott recept på lite små munsbitar av aubergine minipizzor som du kan ha som förrätt, huvudrätt, snacks eller till en buffé.

Testa dig fram med lite olika ostsorter, gärna några som smakar en del. Varför inte lägga en liten bit ädelost under vanliga osten med.

Självklart kan du lägga på salami, skinka eller annat som du tycker är gott på en vanlig pizza.

Recept och bild: Buzzfeed Tasty

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 5 portioner

Ingredienser

1 st Aubergine

2 msk Salt

2 msk Olivolja

400 g Passerade tomater

1 dl Färsk parmesan (riven)

1/2 dl Basilika (Färsk, hackad)

1 msk Vitlökspulver

1 tsk Salt

1 tsk Svartpeppar (nymalen)

1/2 tsk Chiliflakes

2 1/2 dl Cheddarost (riven)

5 dl Mozzarellaost (riven)

Instruktioner

1Förbereda auberginen

2Skär auberginen i 2,5 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på lite hushållspapper och salta på båda sidorna. Låt stå i cirka 20 minuter.

3Ta lite hushållspapper och tryck på dem så att du suger upp så mycket vätska som möjligt.

4Pensla med lite olivolja och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 25 minuter. Gör tomatsåsen under tiden.

5Tomatsåsen

6Blanda ihop passerade tomater, parmesan, basilika, 1 tsk salt, 1 tsk peppar och chiliflakes i en skål.

7Montering

8Bred ut lite av tomatsåsen på varje aubergineskiva. Toppa med ost av båda sorterna. Ställ in i ugnen några minuter så att osten får smälta.

9Ta ut och servera direkt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.