Aubergine minipizzor

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett enkelt, gott och otroligt gott recept på lite små munsbitar av aubergine minipizzor som du kan ha som förrätt, huvudrätt, snacks eller till en buffé.

Testa dig fram med lite olika ostsorter, gärna några som smakar en del. Varför inte lägga en liten bit ädelost under vanliga osten med.

Självklart kan du lägga på salami, skinka eller annat som du tycker är gott på en vanlig pizza.

Recept och bild: Buzzfeed Tasty

DelaSparaDelaBigOven

Mängd5 Portioner
Förberedelse25 minTillagning25 minTotalt50 min

 1 st Aubergine
 2 msk Salt
 2 msk Olivolja
 400 g Passerade tomater
 1 dl Färsk parmesan (riven)
 1/2 dl Basilika (Färsk, hackad)
 1 msk Vitlökspulver
 1 tsk Salt
 1 tsk Svartpeppar (nymalen)
 1/2 tsk Chiliflakes
 2 1/2 dl Cheddarost (riven)
 5 dl Mozzarellaost (riven)

1

Förbereda auberginen

3

Skär auberginen i 2,5 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på lite hushållspapper och salta på båda sidorna. Låt stå i cirka 20 minuter.

5

Ta lite hushållspapper och tryck på dem så att du suger upp så mycket vätska som möjligt.

7

Pensla med lite olivolja och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 25 minuter. Gör tomatsåsen under tiden.

9

Tomatsåsen

11

Blanda ihop passerade tomater, parmesan, basilika, 1 tsk salt, 1 tsk peppar och chiliflakes i en skål.

13

Montering

15

Bred ut lite av tomatsåsen på varje aubergineskiva. Toppa med ost av båda sorterna. Ställ in i ugnen några minuter så att osten får smälta.

17

Ta ut och servera direkt.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 st Aubergine
 2 msk Salt
 2 msk Olivolja
 400 g Passerade tomater
 1 dl Färsk parmesan (riven)
 1/2 dl Basilika (Färsk, hackad)
 1 msk Vitlökspulver
 1 tsk Salt
 1 tsk Svartpeppar (nymalen)
 1/2 tsk Chiliflakes
 2 1/2 dl Cheddarost (riven)
 5 dl Mozzarellaost (riven)

Instruktioner

1

Förbereda auberginen

3

Skär auberginen i 2,5 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på lite hushållspapper och salta på båda sidorna. Låt stå i cirka 20 minuter.

5

Ta lite hushållspapper och tryck på dem så att du suger upp så mycket vätska som möjligt.

7

Pensla med lite olivolja och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 25 minuter. Gör tomatsåsen under tiden.

9

Tomatsåsen

11

Blanda ihop passerade tomater, parmesan, basilika, 1 tsk salt, 1 tsk peppar och chiliflakes i en skål.

13

Montering

15

Bred ut lite av tomatsåsen på varje aubergineskiva. Toppa med ost av båda sorterna. Ställ in i ugnen några minuter så att osten får smälta.

17

Ta ut och servera direkt.

Aubergine minipizzor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *