Hoppa till innehåll
Open navigation

Aubergine rollatini

Inga röster än
Sparat av: st
Aubergine rollatini
Aubergine rollatini är en italiensk variant av lasagne utan pasta. En väldigt god och härlig variant för dig som inte vill äta pasta, vilket passar ypperligt för LCHF.En vegetarisk rätt med massor av god ost och en god marinarasås.
Tips! Du kan göra samma rätt med zucchini om du tycker om det bättre, eller varför inte blanda lite?
I filmen nedanför så kan du se själva tanken med det hela men jag har gjort lite ändringar i receptet för att det skall bli ännu bättre.Receptkälla: Buzzfeed
Inga röster än
Sparat av: st
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

Förbered auberginen

  • Skär av ändarna på auberginen. Dela dem sedan på längden i cirka 0,5 cm tjocka skivor.
  • Lägg ut alla skivorna på ett hushållspapper. Strö salt över och låt stå i minst 20 minuter. Gör såsen under tiden.

Marinarasåsen

Fortsättning auberginen

  • Ta några ark med hushållspapper och torka bort vätskan från auberginen. Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla med olivolja och peppra lite.
  • Ställ in i ugnen i 20 minuter på 175 grader. Under tiden så gör du fyllningen.

Fyllningen

Montering

  • Fördela fyllningen på auberginen. Rulla ihop dem till rullader.
  • Häll ut lite marinarasås i botten av en ugnsfast form.
  • Placera ut rulladerna ovanpå marinarasåsen.
  • Häll resterande sås över rulladerna.
  • Strö riven parmesan över.
  • Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin färg.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg