Aubergine rollatiniPROVLAGAT 

Aubergine rollatini 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Aubergine rollatini är en italiensk variant av lasagne utan pasta. En väldigt god och härlig variant för dig som inte vill äta pasta, vilket passar ypperligt för LCHF.

En vegetarisk rätt med massor av god ost och en god marinarasås.

Tips! Du kan göra samma rätt med zucchini om du tycker om det bättre, eller varför inte blanda lite?

I filmen nedanför så kan du se själva tanken med det hela men jag har gjort lite ändringar i receptet för att det skall bli ännu bättre.

Receptkälla: Buzzfeed

DelaSparaDelaBigOven

Aubergine rollatini 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse30 minTillagning25 minTotalt55 min

 2 st Auberginer
 400 g Ricotta
 200 g Mozzarellaost (riven)
 1 dl Färsk parmesan (riven)
 1 dl Hackad basilika (Färsk)
 600 g Passerade tomater
 50 g Gul lök (finhackad)
 20 g Vitlök (finhackad)
 2 msk Persilja (hackad)
 1 msk Hackad timjan (färsk)
 1 msk Hackad oregano (färsk)
 1 tsk Balsamvinäger
 0,5 dl Olivolja
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 3 msk Salt
 2 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
 1 krm Cayennepeppar
 1 dl Färsk parmesan (riven), till gratinering

1

Förbereda auberginen

3

Skär av ändarna på auberginen. Dela dem sedan på längden i cirka 0,5 cm tjocka skivor.

5

Lägg ut alla skivorna på ett hushållspapper. Strö salt över och låt stå i minst 20 minuter. Gör såsen under tiden.

7

Marinarasåsen

9

Fräs lök och vitlök i lite olivolja.

11

Häll på de passerade tomaterna och blanda ner grönsaksfond, oregano, persilja, hälften av basilikan, cayennepeppar och balsamvinägern.

13

Låt koka upp och låt såsen sen puttra under lock. Smaka av med salt och peppar.

15

Fortsättning auberginen

17

Ta några ark med hushållspapper och torka bort vätskan från auberginen. Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper.i:9a

19

Pensla med olivolja och peppra lite.i:10a

21

Ställ in i ugnen i 20 minuter på 175 grader. Under tiden så gör du fyllningen.i:11a

23

Fyllningeni:12a

25

Blanda ihop ricotta, mozzarella, parmesan och resterande hackade basilikan. i:13a

27

Monteringi:14a

29

Fördela fyllningen på auberginen. Rulla ihop dem till rullader.i:15a

31

Häll ut litemarinarasås i botten av en ugnsfast form.i:16a

33

Placera ut rulladerna ovanpå marinarasåsen.i:17a

35

Häll resterande sås över rulladerna.i:18a

37

Strö riven parmesan över.i:19a

39

Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin färg.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 st Auberginer
 400 g Ricotta
 200 g Mozzarellaost (riven)
 1 dl Färsk parmesan (riven)
 1 dl Hackad basilika (Färsk)
 600 g Passerade tomater
 50 g Gul lök (finhackad)
 20 g Vitlök (finhackad)
 2 msk Persilja (hackad)
 1 msk Hackad timjan (färsk)
 1 msk Hackad oregano (färsk)
 1 tsk Balsamvinäger
 0,5 dl Olivolja
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 3 msk Salt
 2 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
 1 krm Cayennepeppar
 1 dl Färsk parmesan (riven), till gratinering

Instruktioner

1

Förbereda auberginen

3

Skär av ändarna på auberginen. Dela dem sedan på längden i cirka 0,5 cm tjocka skivor.

5

Lägg ut alla skivorna på ett hushållspapper. Strö salt över och låt stå i minst 20 minuter. Gör såsen under tiden.

7

Marinarasåsen

9

Fräs lök och vitlök i lite olivolja.

11

Häll på de passerade tomaterna och blanda ner grönsaksfond, oregano, persilja, hälften av basilikan, cayennepeppar och balsamvinägern.

13

Låt koka upp och låt såsen sen puttra under lock. Smaka av med salt och peppar.

15

Fortsättning auberginen

17

Ta några ark med hushållspapper och torka bort vätskan från auberginen. Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper.i:9a

19

Pensla med olivolja och peppra lite.i:10a

21

Ställ in i ugnen i 20 minuter på 175 grader. Under tiden så gör du fyllningen.i:11a

23

Fyllningeni:12a

25

Blanda ihop ricotta, mozzarella, parmesan och resterande hackade basilikan. i:13a

27

Monteringi:14a

29

Fördela fyllningen på auberginen. Rulla ihop dem till rullader.i:15a

31

Häll ut litemarinarasås i botten av en ugnsfast form.i:16a

33

Placera ut rulladerna ovanpå marinarasåsen.i:17a

35

Häll resterande sås över rulladerna.i:18a

37

Strö riven parmesan över.i:19a

39

Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin färg.

Aubergine rollatiniPROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.