Aubergine rollatini

Av LCHF-arkivet    

augusti 8, 2016

Aubergine rollatini är en italiensk variant av lasagne utan pasta. En väldigt god och härlig variant för dig som inte vill äta pasta, vilket passar ypperligt för LCHF.

En vegetarisk rätt med massor av god ost och en god marinarasås.

Tips! Du kan göra samma rätt med zucchini om du tycker om det bättre, eller varför inte blanda lite?

I filmen nedanför så kan du se själva tanken med det hela men jag har gjort lite ändringar i receptet för att det skall bli ännu bättre.


Receptkälla: Buzzfeed

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

2 st Auberginer

400 g Ricotta

200 g Mozzarellaost (riven)

1 dl Färsk parmesan (riven)

1 dl Hackad basilika (Färsk)

600 g Passerade tomater

50 g Gul lök (finhackad)

20 g Vitlök (finhackad)

2 msk Persilja (hackad)

1 msk Hackad timjan (färsk)

1 msk Hackad oregano (färsk)

1 tsk Balsamvinäger

0,5 dl Olivolja

1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)

3 msk Salt

2 msk Grönsaksfond (koncentrerad)

1 krm Cayennepeppar

1 dl Färsk parmesan (riven), till gratinering

Instruktioner

1Förbereda auberginen

2Skär av ändarna på auberginen. Dela dem sedan på längden i cirka 0,5 cm tjocka skivor.

3Lägg ut alla skivorna på ett hushållspapper. Strö salt över och låt stå i minst 20 minuter. Gör såsen under tiden.

4Marinarasåsen

5Fräs lök och vitlök i lite olivolja.

6Häll på de passerade tomaterna och blanda ner grönsaksfond, oregano, persilja, hälften av basilikan, cayennepeppar och balsamvinägern.

7Låt koka upp och låt såsen sen puttra under lock. Smaka av med salt och peppar.

8Fortsättning auberginen

9Ta några ark med hushållspapper och torka bort vätskan från auberginen. Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper.i:9a

10Pensla med olivolja och peppra lite.i:10a

11Ställ in i ugnen i 20 minuter på 175 grader. Under tiden så gör du fyllningen.i:11a

12Fyllningeni:12a

13Blanda ihop ricotta, mozzarella, parmesan och resterande hackade basilikan. i:13a

14Monteringi:14a

15Fördela fyllningen på auberginen. Rulla ihop dem till rullader.i:15a

16Häll ut litemarinarasås i botten av en ugnsfast form.i:16a

17Placera ut rulladerna ovanpå marinarasåsen.i:17a

18Häll resterande sås över rulladerna.i:18a

19Strö riven parmesan över.i:19a

20Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin färg.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.