Bacon och ägg ketobollar
Sparat av:
0
st
Ketobollar finns det massor av olika varianter av. Många av dessa är söta, men det går faktiskt att göra ketobollar som är mer åt det matiga hållet och dessa bacon och ägg ketobollar är verkligen matiga.Ett perfekt mellanmål eller tilltugg om du känner att du tappat i energi och behöver få i dig lite fett.Recept och bild: Ketodietapp
Sparat av:
0
st
Portioner: 6
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg ut baconskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills det att baconet har fått en fin färg och är knaperstekt.
- Ta ut baconet och ställ åt sidan så det får svalna lite.
- Koka äggen så att de är hårdkokta.
- Skala äggen och mosa ner dem i smöret med en gaffel.
- Smula ner baconet till små bitar. Detta kommer användas som strössel på bollarna sedan så det skall vara ganska smått.
- Placera dem på en tallrik som får plats i kylen och låt stå och stelna till en stund innan du äter dem.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!