Bacon och ägg ketobollar

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ketobollar finns det massor av olika varianter av. Många av dessa är söta, men det går faktiskt att göra ketobollar som är mer åt det matiga hållet och dessa bacon och ägg ketobollar är verkligen matiga.

Ett perfekt mellanmål eller tilltugg om du känner att du tappat i energi och behöver få i dig lite fett.

Recept och bild: Ketodietapp

DelaSparaDelaBigOven

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 120 g Bacon
 50 g Rumstempererat smör (Normalsaltat)
 2 msk Majonnäs
 2 Ägg
 0,25 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Lägg ut baconskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills det att baconet har fått en fin färg och är knaperstekt.

5

Ta ut baconet och ställ åt sidan så det får svalna lite.

7

Koka äggen så att de är hårdkokta.

9

Skala äggen och mosa ner dem i smöret med en gaffel.

11

Blanda ner majonnäsen, salt och peppar och häll i det smälta fettet från baconet och blanda ihop väl. Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

13

Smula ner baconet till små bitar. Detta kommer användas som strössel på bollarna sedan så det skall vara ganska smått.

15

Ta ut smör och äggblandningen och forma kulor i passande storlek. Sex bollar är lagom. Rulla varje boll i baconsmulorna så de täcks med bacon.

17

Placera dem på en tallrik som får plats i kylen och låt stå och stelna till en stund innan du äter dem.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 120 g Bacon
 50 g Rumstempererat smör (Normalsaltat)
 2 msk Majonnäs
 2 Ägg
 0,25 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Lägg ut baconskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills det att baconet har fått en fin färg och är knaperstekt.

5

Ta ut baconet och ställ åt sidan så det får svalna lite.

7

Koka äggen så att de är hårdkokta.

9

Skala äggen och mosa ner dem i smöret med en gaffel.

11

Blanda ner majonnäsen, salt och peppar och häll i det smälta fettet från baconet och blanda ihop väl. Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

13

Smula ner baconet till små bitar. Detta kommer användas som strössel på bollarna sedan så det skall vara ganska smått.

15

Ta ut smör och äggblandningen och forma kulor i passande storlek. Sex bollar är lagom. Rulla varje boll i baconsmulorna så de täcks med bacon.

17

Placera dem på en tallrik som får plats i kylen och låt stå och stelna till en stund innan du äter dem.

Bacon och ägg ketobollar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *