Bacon och ägg ketobollar

Av LCHF-arkivet  ,   

maj 2, 2016

Ketobollar finns det massor av olika varianter av. Många av dessa är söta, men det går faktiskt att göra ketobollar som är mer åt det matiga hållet och dessa bacon och ägg ketobollar är verkligen matiga.

Ett perfekt mellanmål eller tilltugg om du känner att du tappat i energi och behöver få i dig lite fett.

Recept och bild: Ketodietapp

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

120 g Bacon

50 g Rumstempererat smör (Normalsaltat)

2 msk Majonnäs

2 Ägg

0,25 tsk Salt

1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1Sätt ugnen på 200 grader.

2Lägg ut baconskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills det att baconet har fått en fin färg och är knaperstekt.

3Ta ut baconet och ställ åt sidan så det får svalna lite.

4Koka äggen så att de är hårdkokta.

5Skala äggen och mosa ner dem i smöret med en gaffel.

6Blanda ner majonnäsen, salt och peppar och häll i det smälta fettet från baconet och blanda ihop väl. Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

7Smula ner baconet till små bitar. Detta kommer användas som strössel på bollarna sedan så det skall vara ganska smått.

8Ta ut smör och äggblandningen och forma kulor i passande storlek. Sex bollar är lagom. Rulla varje boll i baconsmulorna så de täcks med bacon.

9Placera dem på en tallrik som får plats i kylen och låt stå och stelna till en stund innan du äter dem.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.