Bacon och kanderade pekannötschokladbitar

Av LCHF-arkivet  ,   

maj 19, 2016

Alltså, bacon, choklad och pekannötter... hur gott är inte detta? Det låter kanske lite konstigt att blanda bacon och choklad, men det funkar, bättre än man kan tro!

I det här receptet så skall man använda sig av Sukrin Gold och det är nog Sukrin Gold man måste ha. Det kommer inte bli samma sak om man använder något annat sötningsmedel. Beställ Sukrin Gold här.

Man skall använda pekannötter, men det går säkert att testa med andra nötter om man vill det. Personligen tycker jag att pekannötter är otroligt gott och de är även relativt LCHF-vänliga. Beställ pekannötter här.

Recept och bild: Low carb so simple

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

14 skivor Bacon

1,5 dl Pekannötter (hackade)

1,25 dl Sukrin Gold

230 g Mörk choklad (86%)

Instruktioner

1Börja med att steka baconet knapert. Plocka upp dem ur stekpannan och lägg på hushållspapper så att de får torka och svalna. Smula ner dem till fina smulor.

2Smält Sukrin Gold i en varm stekpanna. Tillsätt de hackade pekannötterna när sötningen har smält. Rör om hela tiden och var försiktig så att det det inte bränns vid! Det skall få en gyllenbrun färg och vara fint kanderade.

3Häll över nötterna till en tallrik eller på ett bakplåtspapper och låt dem svalna ordentligt. Hacka dem sedan till mindre bitar.

4Smält chokladen i mikron eller helst i ett vattenbad.

5Blanda ihop choklad, bacon och nötter.

6Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och platta ut. Ställ in i kyl för att stelna. Det tar en timme ungefär.

7Ta ut dem och skär upp i lagom stora bitar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.