Bacon och kycklingpaj

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Bacon och kycklingpaj

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 150 g Kycklingfilé
 140 g Bacon
 50 g Rödlök
 5 g Vitlök
 2 msk Kapris
 4 Ägg
 2 msk Persilja (hackad)
 100 g Riven ost

Gör så här:

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla baconet, hacka rödlöken och vitlöken och skär kycklingen i mindre bitar.

7

Bryn baconet i en stekpanna. Lägg i kycklingen och låt den brynas med ett tag och lägg sedan i lök och vitlök samt kapris och låt allt fräsas ihop några minuter.Salta och peppra lite.

8

Häll det stekta i pajskalet och fördela det jämnt.

9

Blanda ihop ägg, grädde, senap, persilja och osten i en bunke och häll detta sedan över fyllningen i pajen.

10

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 25 minuter tills det att pajen har stelnat helt.

11

Tag ut och servera med en god blandsallad.

Beskrivning - Information

Det här är en paj som jag bara hittade från ingenstans. Jag hade lite kyckling och bacon hemma och var sugen på paj. Resultatet blev fantastiskt gott.

En riktigt härlig smakkombination av rökt bacon, kapris, senap och persilja gör kycklingen gott sällskap.

Pajskalet jag använde var detta: Pajskal (LCHF)

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 150 g Kycklingfilé
 140 g Bacon
 50 g Rödlök
 5 g Vitlök
 2 msk Kapris
 4 Ägg
 2 msk Persilja (hackad)
 100 g Riven ost

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla baconet, hacka rödlöken och vitlöken och skär kycklingen i mindre bitar.

7

Bryn baconet i en stekpanna. Lägg i kycklingen och låt den brynas med ett tag och lägg sedan i lök och vitlök samt kapris och låt allt fräsas ihop några minuter.Salta och peppra lite.

8

Häll det stekta i pajskalet och fördela det jämnt.

9

Blanda ihop ägg, grädde, senap, persilja och osten i en bunke och häll detta sedan över fyllningen i pajen.

10

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 25 minuter tills det att pajen har stelnat helt.

11

Tag ut och servera med en god blandsallad.

Bacon och kycklingpaj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *