Bacon och kycklingpaj

Bacon och kycklingpaj 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Det här är en paj som jag bara hittade från ingenstans. Jag hade lite kyckling och bacon hemma och var sugen på paj. Resultatet blev fantastiskt gott.

En riktigt härlig smakkombination av rökt bacon, kapris, senap och persilja gör kycklingen gott sällskap.

Pajskalet jag använde var detta: Pajskal (LCHF)

DelaTweetSparaDelaBigOven

Bacon och kycklingpaj 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 150 g Kycklingfilé
 140 g Bacon
 50 g Rödlök
 5 g Vitlök
 2 msk Kapris
 4 Ägg
 2 dl Grädde 40%
 1 msk Fransk senap
 2 msk Persilja (hackad)
 100 g Riven ost

Gör så här:

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla baconet, hacka rödlöken och vitlöken och skär kycklingen i mindre bitar.

7

Bryn baconet i en stekpanna. Lägg i kycklingen och låt den brynas med ett tag och lägg sedan i lök och vitlök samt kapris och låt allt fräsas ihop några minuter.Salta och peppra lite.

8

Häll det stekta i pajskalet och fördela det jämnt.

9

Blanda ihop ägg, grädde, senap, persilja och osten i en bunke och häll detta sedan över fyllningen i pajen.

10

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 25 minuter tills det att pajen har stelnat helt.

11

Tag ut och servera med en god blandsallad.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 150 g Kycklingfilé
 140 g Bacon
 50 g Rödlök
 5 g Vitlök
 2 msk Kapris
 4 Ägg
 2 dl Grädde 40%
 1 msk Fransk senap
 2 msk Persilja (hackad)
 100 g Riven ost

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla baconet, hacka rödlöken och vitlöken och skär kycklingen i mindre bitar.

7

Bryn baconet i en stekpanna. Lägg i kycklingen och låt den brynas med ett tag och lägg sedan i lök och vitlök samt kapris och låt allt fräsas ihop några minuter.Salta och peppra lite.

8

Häll det stekta i pajskalet och fördela det jämnt.

9

Blanda ihop ägg, grädde, senap, persilja och osten i en bunke och häll detta sedan över fyllningen i pajen.

10

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 25 minuter tills det att pajen har stelnat helt.

11

Tag ut och servera med en god blandsallad.

Bacon och kycklingpaj

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.