Bacon och kycklingpaj

Av LCHF-arkivet  ,   

februari 7, 2016

Det här är en paj som jag bara hittade från ingenstans. Jag hade lite kyckling och bacon hemma och var sugen på paj. Resultatet blev fantastiskt gott.

En riktigt härlig smakkombination av rökt bacon, kapris, senap och persilja gör kycklingen gott sällskap.

Pajskalet jag använde var detta: Pajskal (LCHF)

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

Pajskal

2 dl Mandelmjöl

0,5 dl Kokosmjöl

1 msk Fiberhusk

50 g Smör

1 Ägg

0,5 dl Vatten

1 krm Salt

Fyllning

150 g Kycklingfilé

140 g Bacon

50 g Rödlök

5 g Vitlök

2 msk Kapris

4 Ägg

2 dl Grädde 40%

1 msk Fransk senap

2 msk Persilja (hackad)

100 g Riven ost

Instruktioner

Pajskalet

1Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen

1Strimla baconet, hacka rödlöken och vitlöken och skär kycklingen i mindre bitar.

2Bryn baconet i en stekpanna. Lägg i kycklingen och låt den brynas med ett tag och lägg sedan i lök och vitlök samt kapris och låt allt fräsas ihop några minuter.Salta och peppra lite.

3Häll det stekta i pajskalet och fördela det jämnt.

4Blanda ihop ägg, grädde, senap, persilja och osten i en bunke och häll detta sedan över fyllningen i pajen.

5Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 25 minuter tills det att pajen har stelnat helt.

6Tag ut och servera med en god blandsallad.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.