Utskriftsalternativ:

Bacon och kycklingpajPROVLAGAT 

Mängd4 PortionerFörberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min

Det här är en paj som jag bara hittade från ingenstans. Jag hade lite kyckling och bacon hemma och var sugen på paj. Resultatet blev fantastiskt gott.

En riktigt härlig smakkombination av rökt bacon, kapris, senap och persilja gör kycklingen gott sällskap.

Pajskalet jag använde var detta: Pajskal (LCHF)

Pajskal
 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 150 g Kycklingfilé
 140 g Bacon
 50 g Rödlök
 5 g Vitlök
 2 msk Kapris
 4 Ägg
 2 dl Grädde 40%
 1 msk Fransk senap
 2 msk Persilja (hackad)
 100 g Riven ost
Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla baconet, hacka rödlöken och vitlöken och skär kycklingen i mindre bitar.

7

Bryn baconet i en stekpanna. Lägg i kycklingen och låt den brynas med ett tag och lägg sedan i lök och vitlök samt kapris och låt allt fräsas ihop några minuter.Salta och peppra lite.

8

Häll det stekta i pajskalet och fördela det jämnt.

9

Blanda ihop ägg, grädde, senap, persilja och osten i en bunke och häll detta sedan över fyllningen i pajen.

10

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 25 minuter tills det att pajen har stelnat helt.

11

Tag ut och servera med en god blandsallad.

Nutrition Facts

Portioner 4