Bacon och paprikapaj

Av LCHF-arkivet  ,   

november 10, 2015

Ett LCHF-recept på en riktigt god och matig bacon och paprikapaj som är lättlagad och perfekt att ha dagen efter eller varför inte på en buffé med blandad mat.

Till pajskalet har jag använt denna matpaj: LCHF - matpaj

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

Pajskal

2 dl Mandelmjöl

0,5 dl Kokosmjöl

1 msk Fiberhusk

50 g Smör

1 Ägg

0,5 dl Vatten

1 krm Salt

Fyllning

140 g Bacon

100 g Paprika

50 g Purjolök

100 g Cheddarost (riven)

4 Ägg

2 dl Grädde 40%

Instruktioner

Pajskalet

1Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen

1Strimla baconet och purjolöken. Tärna paprikan i 0,5 cm stora bitar.

2Bryn baconet i en stekpanna.

3Blanda ner paprikan och purjolöken och låt det fräsa med några minuter så det får mjukna lite.

4Blanda ihop grädde, ägg och ost och salta och peppra lite. Blanda ner baconblandningen och rör om.

5Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.