
Beskrivning - Information
Ett LCHF-recept på en riktigt god och matig bacon och paprikapaj som är lättlagad och perfekt att ha dagen efter eller varför inte på en buffé med blandad mat.
Till pajskalet har jag använt denna matpaj: LCHF - matpaj
Ingredienser
Gör så här:
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Strimla baconet och purjolöken. Tärna paprikan i 0,5 cm stora bitar.
Bryn baconet i en stekpanna.
Blanda ner paprikan och purjolöken och låt det fräsa med några minuter så det får mjukna lite.
Blanda ihop grädde, ägg och ost och salta och peppra lite. Blanda ner baconblandningen och rör om.
Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Strimla baconet och purjolöken. Tärna paprikan i 0,5 cm stora bitar.
Bryn baconet i en stekpanna.
Blanda ner paprikan och purjolöken och låt det fräsa med några minuter så det får mjukna lite.
Blanda ihop grädde, ägg och ost och salta och peppra lite. Blanda ner baconblandningen och rör om.
Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.
Tillagade denna paj igår. Rekommenderas verkligen, supergod,
Denna paj rekommenderas, jättegod!
Härligt att höra att du tyckte om den!
Hej
Kan man frysa in den
Hej!
Ja, det borde funka riktigt bra.
Denna paj var supergod. Godaste jag gjort enl mannen i huset.
Åh, vad roligt att höra!
Vad bör man ha för mått på formen?
Jag har en 24 cm
Hej! Den ser jättegod ut. Går det att byta ut mandelmjölet mot något annat och ändå få en god botten?
Då kan du göra detta pajskalet: https://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/pajbotten-pajskal-utan-mandelmjol-lchf/