Utskriftsalternativ:

Bacon och paprikapaj

Mängd4 PortionerFörberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min

Ett LCHF-recept på en riktigt god och matig bacon och paprikapaj som är lättlagad och perfekt att ha dagen efter eller varför inte på en buffé med blandad mat.

Till pajskalet har jag använt denna matpaj: LCHF - matpaj

Pajskal
 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 140 g Bacon
 100 g Paprika
 50 g Purjolök
 100 g Cheddarost (riven)
 4 Ägg
 2 dl Grädde 40%
Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla baconet och purjolöken. Tärna paprikan i 0,5 cm stora bitar.

8

Bryn baconet i en stekpanna.

10

Blanda ner paprikan och purjolöken och låt det fräsa med några minuter så det får mjukna lite.

12

Blanda ihop grädde, ägg och ost och salta och peppra lite. Blanda ner baconblandningen och rör om.

14

Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.

Nutrition Facts

Portioner 4