Bacon och spenatpaj

Av LCHF-arkivet  ,   

april 26, 2016

Det här är en god och enkel paj som även min son på 4 år tyckte om, vilket man inte kan tro med tanke på att det var spenat i, men smaken föll honom i smaken.

Den här bacon och spenatpajen går även att göra vegetarisk om man vill, det är bara att ta bort baconet och lägga till lite mer spenat.

Perfekt om du äter LCHF/lågkolhydratkost.

Pajskalet jag använde är detta: Pajskal - LCHF

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

Pajskal

2 dl Mandelmjöl

0,5 dl Kokosmjöl

1 msk Fiberhusk

50 g Smör

1 Ägg

0,5 dl Vatten

1 krm Salt

Fyllning

140 g Bacon

60 g Lök (hackad)

200 g Spenat

2 dl Grädde 40%

4 st Ägg

150 g Ost (riven)

1 krm Muskot (Malen)

1 krm Svartpeppar (Grovmalen)

Instruktioner

Pajskalet

1Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen

1Strimla baconet. Bryn det i en stekpanna så att det får lite färg.

2Tillsätt löken och spenaten och låt allt fräsa ihop. Ställ åt sidan och låt svalna.

3Blanda ägg, grädde och riven ost i en bunke. Tillsätt bacon/spenatfräset och tillsätt muskot och peppar. Blanda ihop.

4Häll upp smeten i pajskalet.

5Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills pajen stelnat helt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.