Bacon och spenatpaj

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Bacon och spenatpaj

Kategori,

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 140 g Bacon
 60 g Lök (hackad)
 200 g Spenat
 2 dl Grädde 40%
 4 st Ägg
 150 g Ost (riven)
 1 krm Muskot (Malen)
 1 krm Svartpeppar (Grovmalen)

Gör så här:

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla baconet. Bryn det i en stekpanna så att det får lite färg.

7

Tillsätt löken och spenaten och låt allt fräsa ihop. Ställ åt sidan och låt svalna.

8

Blanda ägg, grädde och riven ost i en bunke. Tillsätt bacon/spenatfräset och tillsätt muskot och peppar. Blanda ihop.

9

Häll upp smeten i pajskalet.

10

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills pajen stelnat helt.

Beskrivning - Information

Det här är en god och enkel paj som även min son på 4 år tyckte om, vilket man inte kan tro med tanke på att det var spenat i, men smaken föll honom i smaken.

Den här bacon och spenatpajen går även att göra vegetarisk om man vill, det är bara att ta bort baconet och lägga till lite mer spenat.

Perfekt om du äter LCHF/lågkolhydratkost.

Pajskalet jag använde är detta: Pajskal - LCHF

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 140 g Bacon
 60 g Lök (hackad)
 200 g Spenat
 2 dl Grädde 40%
 4 st Ägg
 150 g Ost (riven)
 1 krm Muskot (Malen)
 1 krm Svartpeppar (Grovmalen)

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla baconet. Bryn det i en stekpanna så att det får lite färg.

7

Tillsätt löken och spenaten och låt allt fräsa ihop. Ställ åt sidan och låt svalna.

8

Blanda ägg, grädde och riven ost i en bunke. Tillsätt bacon/spenatfräset och tillsätt muskot och peppar. Blanda ihop.

9

Häll upp smeten i pajskalet.

10

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills pajen stelnat helt.

Bacon och spenatpaj

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *